14 octombrie 2009


Primăria îi ajută financiar pe sucevenii care nu-şi pot achita consumul de căldură
· Decizia survine unei hotărâri a executivului din capitală, prin care venitul net pe membru de familie pentru care se acordă sprijinul statului a scăzut de le 615 lei la 425 de lei
Primăria municipiului va suporta o parte din costurile la încălzirea apartamentelor sucevenilor care nu se încadrează în tranşele de venit aprobate recent de guvern şi care au probleme sociale deosebite. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, decizia survenind unei hotărâri a executivului din capitală, prin care venitul net pe membru de familie pentru care se acordă sprijinul statului a scăzut de le 615 lei la 425 de lei. În aceste condiţii, numărul beneficiarilor de subvenţii la căldură scade cu 3500 de solicitanţi, respectiv de la 18.000, în sezonul rece 2008-2009, la 14.500, în iarna 2009-2010. Astfel, nu vor mai beneficia de compensarea bănească a statului, 3000 de racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, 250 de localnici care se încălzesc cu sobe, precum şi alţi 250 de posesori de centrale individuale pe gaze naturale. „Acolo unde vor fi cazuri deosebite, iar consumatorii nu se încadrează în noile plafoane, primăria municipiului Suceava va acorda prestaţii financiare persoanelor care sunt în dificultate”, informează dl. Lungu. Prestaţii similar au fost disponibile şi în anii anterior, acestea ajungând până la 600-700 de lei pe sezon.
Domnia sa mai pune în vedere că, în urma unei anchete sociale, sucevenii cu datorii mari la facturile datorate Termica, care dau dovadă de bună credinţă şi achită integral restanţele, vor fi scutiţi de penalităţile de întârziere. „Vom face tot ce este posibil pentru a-i sprijini pe cei de bună credinţă şi cu probleme de natură socială, să putem trece această iarnă”, reliefează şeful administrativului municipal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu