12 octombrie 2009


Beneficiarii Termica mai au doar 4 zile pentru a solicita ajutorul la încălzire
· Primăria aştepta la în jur de 18.000 de solicitanţi de ajutoare pentru suplinirea valorii ridicate a facturii la încălzirea locuinţelor
· Potrivit unei hotărâri a guvernului, cuantumul venitului pe membru de familie a coborât de la 615 lei la 425 de lei pe membru, în consecinţă diminuându-se şi numărul de ajutaţi
Asociaţiile de proprietari mai au la dispoziţie doar zilele rămase din această săptămână pentru a depune la primărie cererile înaintate de suceveni în vederea acordării sprijinului financiar pentru consumul de energie termică destinat încălzirii locuinţelor. „La sfârşitul săptămânii, trebuie finalizată această acţiune, unele dintre asociaţii aducând, parţial, formularele respective. Procedura decurge mai anevoios în cazul sucevenilor de la asociaţiile cu probleme financiare. Este vorba despre cele 9 asociaţii cu datorii istorice, conducerea Termica propunând un grafic de eşalonare a restanţelor. Sunt sume mari de încasat, în caz de neplată consumatorii cu debite mari riscând să rămână fără apă caldă. Bunăvoinţă există, însă trebuie să se înţeleagă că şi Termica trebuie să funcţioneze pe principiul eficienţei”, declară şeful administraţiei locale Ion Lungu, adăugând că sucevenii care îşi onorează integral debitele pot beneficia de anularea penalităţilor.
Primăria Suceava se aştepta la jur de 18.000 de solicitanţi de ajutoare pentru suplinirea valorii ridicate a facturii la încălzirea locuinţelor în sezonul rece 2009-2010. Edilul şef apreciază că 13.000 dintre beneficiari sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, 3000 dintre suceveni au centrale termice, iar restul se încălzesc cu combustibili solizi sau lichizi. Ocupantul fotoliului din Areni declara că primesc ajutoare la căldură locuitorii urbei reşedinţă de judeţ cu venituri mai mici de 615 lei pe membru de familie. Se pare însă, că potrivit unei hotărâri a guvernului, cuantumul a fost coborât la 425 de lei pe membru, în consecinţă diminuându-se şi numărul de ajutaţi.
Astfel, în funcţie de consum şi venitul net, consumatorii Termica pot avea facturi compensate în proporţie de 10% până la 90%. Racordaţii la sistemul de centralizat înaintează cererile la asociaţii, cei cu centrale pe gaze naturale-la serviciul specializat din cadrul primăriei, iar cei care folosesc combustibili-la Direcţia de Asistenţă Socială din Burdujeni. În această din urmă situaţie, sprijinul financiar se va da în fiecare lună în parte din sezonul rece şi nu tot o dată, ca până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu