09 octombrie 2009


Primăria inaugurează
Parcul de pe bazinul de colectare a apelor din precipitaţii
· Obiectivul este materializarea unei promisiuni făcută de primarul Lungu la alegerile din 2008, la acea dată burdujenenii manifestând împotriva „plantării” gigantului în zonă
· Bazinul de retenţie are capacitatea de 1,2 milioane litri, la amenajarea acestuia s-a lucrat un an, interval în care s-au turnat 1000 de metri cubi de beton

Primăria Suceava şi firma germană Ludwig Pfeifer, care lucrează la modernizarea reţelelor de canalizare din reşedinţa de judeţ, vor inaugura, săptămâna viitoare, parcul amenajat deasupra bazinului subteran de retenţie a apelor pluviale din cartierul Burdujeni-sat, construit în cadrul Programului ISPA.
Primul gospodar al urbei, Ion Lungu, spune că obiectivul este materializarea unei promisiuni făcută burdujenenilor în campania electorală de la alegerile locale din iunie 2008, riveranii manifestându-şi, la acea dată, neîncrederea că edilul şef îşi va respecta angajamentul. Tot atunci, localnicii au protestat împotriva „plantării” în zonă a respectivului bazin. În urma tratativelor, municipalitatea a reuşit să-i convingă pe nemulţumiţi că nu este vorba despre o amenajare de colectare a apelor menajere, ci doar a celor din precipitaţii. „Este o promisiune făcută cetăţenilor din zonă. Problema a fost prezentată tendenţios, oamenii au făcut manifestaţie, însă, până la urmă, au fost convinşi că bazinul adună apă de ploaie şi nu pe cea din canalizare”, subliniază dl. Lungu.
Parcul, aflat în apropierea sediului primăriei din Burdujeni, la intersecţia străzilor „Iacob Zadic” şi „Cuza Vodă”, se întinde pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi include, printre altele, un spaţiu verde, locuri de parcare şi un loc de joacă pentru copii, dotat cu sprijinul deputatului PD-L de circumscripţie, Ioan Bălan. Lucrările la bazinul de retenţie cu capacitatea de 1,2 milioane litri, au durat circa un an, interval în care s-au turnat 1000 de metri cubi de beton. Compania Ludwig Pfeifer Germania, modernizează, pentru un contract de 20,96 milioane euro, reţele de canalizare ale municipiului Suceava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu