09 octombrie 2009


Parc de agrement pe 2,5 hectare în curtea Spitalul Judeţean
· Aleşii social-democraţi sugerează că la stabilirea suprafeţei, în calcul ar fi fost luate şi terenuri pe care sunt amplasate depozite de combustibil, fose septice şi biserica din prejma, acest lucru putând duce la respingerea proiectului
Aleşii judeţeni suceveni au aprobat, în şedinţa extraordinară de ieri, participarea judeţului la Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin înfiinţarea de spaţii verzi, program cu finanţare din Fondul pentru mediu. Astfel, Consiliul Judeţean Suceava pune la dispoziţie o suprafaţă de 2,5 hectare, situată la intersecţia Bulevardului „ 1 Decembrie 1918” cu Calea Obcinilor din municipiul Suceava, în curtea Spitalului Judeţean de urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” urmând a fi înfiinţat un parc de agrement. Valoarea totală a investiţiei, a cărei materializare va dura 12 luni, este de 2 milioane de lei, de la bugetul judeţean urmând a se aloca 220.000 de lei.
Consilierul social-democrat Gheorghe Iacob, spune că o comisie pe care a condus-o a făcut măsurări şi, faţă de evaluările Cadastrului, a rezultat o suprafaţă cu 60 de ari mică. Dl Iacob a sugerat că în calcul ar fi fost luate şi terenuri pe care sunt amplasate depozite de combustibil, fose septice şi biserica din prejma, alesul PSD atrăgând atenţia că o măsurătoare proastă ar putea duce la respingerea proiectului. Conducerea executivului a acceptat observaţia, dispunând compartimentului specializat să compare cele două rapoarte, în vederea depistării eventualelor neconcordanţe.
Lucrările includ nivelarea şi terasarea terenului, înfiinţarea de covor vegetal, plantarea de arbori şi arbuşti, reabilitarea instalaţiei de iluminat, amenajarea unei fântâni arteziene şi a unui grup sanitar ecologic, realizarea de alei, precum şi montarea de bănci de odihnă şi de recipiente pentru deşeuri. În cadrul întrunirii de ieri, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economic ai investiţiei şi studiul de fezabilitate, documentaţia urmând a fi depusă la Administraţia fondului pentru mediu până pe 12 octombrie, dată la care expiră sesiunea de proiecte în curs. Parcul Spitalului de urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” se află într-o stare necorespunzătoare, pacienţii plângându-se că nu au unde să meargă să ia o gură de aer şi să se relaxeze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu