13 octombrie 2009


Detaşamente speciale dislocate în zonele electorale cu adrenalină ridicată
Prefectul Sorin Arcadie Popescu a cerut ieri, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” să urgenteze procedura de stabilire a secţiilor de votare în care, fiecare dintre aceste instituţii, va avea desemnat personal însărcinat cu siguranţa actului electoral la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Demersul survine creşterii numărului secţiilor de votare din judeţul Suceava de la 538 la 654, cu un aport de 116 de noi secţii, situaţie în care se impune şi suplimentarea celor desemnaţi cu asigurarea liniştii şi ordinii publice.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a cerut şefilor instituţiilor amintite să aibă ca prioritate inclusiv majorarea efectivelor de supraveghetori în zonele expuse riscului electoral. „Evaluaţi foarte bine zonele de risc. Mă refer la localităţile în care adrenalina electorală este mai multă. Aici trebuie să suplimentaţi forţele. pentru ca nu, Doamne fereşte!, să avem cumva probleme”, a spus Sorin Arcadie Popescu.
În cadrul întâlnirii de ieri, de la Prefectură, s-a specificat că se va merge pe schema de la alegerile europarlamentare din vară, cu deosebirea că în municipiul reşedinţă de judeţ au apărut 3 noi secţii de votare, iar în fiecare din celelalte municipii, oraşe şi comune, încă câte una. „Pe zonele de risc vom disloca şi detaşamentele de intervenţie”, a specificat reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. În localităţile de graniţă, prezenţi vor fi poliţiştii de frontieră, în mediul rural majoritari sunt cei de la ISU, în gări-lucrătorii Poliţiei Feroviare, iar diferenţa revine lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean. În staţiile CFR vor fi deschise 6 secţii de votare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu