20 octombrie 2009


Primăria execută constructorii care nu refac terenul afectat de lucrările la termoficare
· Până la finele săptămânii viitoare vor trebui acoperite toate canalele în care au fost montate noile conducte pentru transportul agentului termic
Viceprimarul Viorel Seredenciuc a avertizat firmele care au lucrat la înlocuirea conductelor magistrale de transport al agentului termic să ia în serios măsurile de aducere a terenului la starea iniţială. „Vom fi foarte stricţi în ceea ce priveşte activitatea de refacere a carosabilului şi trotuarelor, pentru că oamenii nu pot intra în bloc. Vedem cu toţii cum arată oraşul şi nu ne putem permite să intrăm în iarnă cu străzile sparte”, le-a pus în vedere constructorilor dl. Seredenciuc, atenţionându-i că, în caz contrar se va trece la executarea garanţiilor financiare.
Adjunctul şefului executivului municipal le-a solicitat acestora să mobilizeze toată forţa de muncă disponibilă, pentru că, acum, funcţie de societate, stadiul lucrărilor variază de la betonarea canalelor şi până la şanţuri cu conducte încă descoperite.
Conducerea Primărie mizează pe ameliorarea vremii, termenul limită pentru acoperirea canalelor fiind partea a doua săptămânii viitoare. Constructorii vor trebui să refacă, de asemenea, pietonalele din parcul „Pictor Vladimir Florea” şi din prejma Casei Culturii, precum şi gardurile de protecţie şi suprafeţele destinate spaţiilor verzi din zona asociaţiilor de proprietari. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, preşedinţii de asociaţii au un rol important, prestatorii neitrând în posesia ultimelor plăţi decât după ce obţin viza acestora. Viorel Seredenciuc a mai cerut şi nivelarea de urgenţă a urmelor canalelor de traversare cu conducte a străzilor principale. „Din cauză că maşinile încetinesc la depăşirea canalelor, cozile se întind şi pe sute de metri”, a încheiat viceprimarul Seredenciuc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu