20 octombrie 2009


Mii de suceveni vor sta în frig până la începutul lui noiembrie
· Pe partea nereabilitată a magistralelor au apărut avarii, iar lucrările la punctele termice nu pot fi terminate pe 25 octombrie, aşa cum s-a convenit
Bună parte a sucevenilor nu vor avea apă caldă şi căldură decât, în cel mai fericit caz, la sfârşitul lunii în curs. Cel mai puţin aşa a rezultat în urma comandamentului de ieri, de la sediul primăriei, cu responsabilii din cadrul programului de modernizare a sistemului centralizat de termoficare. Aceasta în ciuda faptului că viceprimarul Viorel Seredenciuc, a cerut constructorilor să urgenteze lucrările, astfel încât livrarea agentului termic pentru încălzire şi prepararea apei calde în cele 5 puncte termice în reabilitare să înceapă sâmbătă, 25 octombrie. Se pare, însă, că acest lucru nu este posibil, reprezentantul firmei implicate arătând că unele intervenţii ar putea fi duse la capăt, cel mai de vreme, pe 28 octombrie. „Sincer eu nu sunt de acord. Aduceţi-vă forţă de muncă şi terminaţi pe 25 octombrie. Acest termen îl ştiţi de când a început lucrarea, nu este vina noastră că aţi lungit intervalul”, a spus dl Seredenciuc, revenind ulterior şi mai acordând constructorilor încă o zi, respectiv o prelungire până luni, 26 octombrie.
Potrivit directorul general al Termica, Constantin Plăcintă, şi acest din urmă termen este unul optimist, domnia sa fiind de părere că o generalizare a furnizării apei calde şi căldurii la nivel de municipiu s-ar putea petrece abia de la 1 noiembrie. „Data de 25 octombrie este termenul cel mai optimist. După mine, dacă reuşim să încheiem până la sfârşitul lunii este o realizare”, a subliniat şeful de la producătorul, furnizorul şi distribuitorul de energie termică.
Deşi primarul Ion Lungu anunţa că 90% din racordaţii la Termica beneficiază de respectivele servicii, locuitorii cartierului Obcini, precum şi o parte a celor din „George Enescu”, nu au apucat încă să se bucure de acestea. Prima tentativă de livrare a energiei termice a avut loc duminică seara, însă pe partea nereabilitată a conductelor magistrale a apărut o avarie. Nici bine nu au fost remediate stricăciunile, că s-a ivit o alta, directorul Plăcintă declarând că speră ca defecţiunile să fi fost îndepărtate în cursul după amiezii de ieri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu