08 iulie 2021

La licitaţie

Patru firme ofertante pentru racordarea la reţea a iluminatului public din cartierul „Europa”

>„Din urmă vrem să venim şi cu străzile, astfel încât să finalizăm acest cartier care, din păcate, este în întârziere”  arată primarul Ion Lungu, precizând că valoarea lucrăirlor este de 600.000 de lei  

Primăria municipiului Suceava a lansat licitaţia pentru executarea lucrărilor de racordare la reţeaua de alimentare cu energie electrică a sistemului de iluminat public din cartierul „Europa”, de pe Dealul „Tătăraşi”.

 Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că acessta survine celei  de amenajare a infrastructurii rutiere din noul cvartal destinat tinerilor în vârstă de până la 35 de ani. „Am spus că încercăm să mişcăm lucrurile în cartierul <Europa>, şi chiar se întâmplă. În şedinţa trecută au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea de străzi, care au fost daţi la licitaţie, iar între timp este organizată şi licitaţia pentru racordarea la energie electrică”, a precizat Lungu. Valoarea lucrărilor este de 60.000 de lei, în cursa pentru adjudecarea executării lucrărilor intrând 4 firme ofertante, respectiv TSA Serv Gura Humorului, Adrem Invest Bucureşti, Macosin Suceava şi Serva Solution Gura Humorului. „Aşteptăm şi sperăm să clarificăm cât mai repede aceste licitaţii, astfel încât să putem să facem lucrările pentru racordul electric de iluminat public în cartierul <Europa>. Mai apoi, să venim, din urmă, şi cu străzile, astfel încât să finalizăm acest cartier care, din păcate, este în întârziere” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei. Reamintim că, pe 9 mai 2012, de Ziua Europei, Ion Lungu şi alţi oficiali ai Primăriei municipiului Suceava au bătut, pe Dealul „Tătăraşi”, primii ţăruşi de delimitare a parcelelor atribuite în folosinţă gratuită, conform Legii nr. 15 din 2003, tinerilor în vârstă de până al 35 de ani. La acel moment, pe fondul aniversării constituirii primei comunităţi europene, noului cvartal i s-a atribuit denumirea de „Europa”.