16 decembrie 2018


În cadrul unei campanii naţionale de verificări,
Inspectorii de muncă suceveni sunt pe urmele comercianţilor şi deţinătorilor de articole pirotehnice
·        „Acţiunea este motivată şi de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori(...), provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime”, arată Romeo Butnariu, şeful ITM.
·        În funcţie de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, mergându-se de la avertismente şi până la sistarea activităţii agenţilor economici în regulă.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava desfăşoară, în perioada 10 decembrie-7 ianuarie 2019, o campanie de de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice. Inspectorul-şef Romeo Butnariu, spune că demersul este motivat prin aceea că, în perioada premergătoare, precum şi în cea a Sărbătorilor de iarnă, se înregistrează frecvente cazuri de vătămări corporale produse ca urmare a utilizării articolelor pirotehnice de către copii, dar nu numai. „De aceea, se impune efectuarea de controale la comercianţii şi deţinătorii de asemenea articole, pentru a se verifica respectarea legislaţiei specifice în domeniu”, arată şeful ITM Suceava. Butnariu pune în vedere că, pentru neconformităţile constatate, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere şi, iar în funcţie de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, mergând de la avertismente şi până la sistarea activităţii agentului economic, conform Legii nr. 126/1995, modificată şi completată. „Acţiunea este motivată şi de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, pe plan local, la nivel naţional, precum şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite”, a explicat Romeo Butnariu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.