16 decembrie 2018


Ultimele zile în care mai pot fi achiziţionate titlurile de stat „Centenar”
·        Aastfel, sucevenii  pot deveni „parteneri la creşterea economiei româneşti, în calitate de investitori direcţi”.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice îi informează pe  sucevenii interesaţi că mai au puţin timp pentru a face o investiţie avantajoasă. Este vorba despre cea în titlurile de stat „Centenar” care pot fi achiziţionate până pe 21 decembrie, de la Trezorerie, până pe 20 decembrie de la oficiile poştele din mediul urban şi până pe 20 decembrie de la oficiile poştale din mediul rural. Oana Violeta Apetrea, purtător de cuvânt al AJFP Suceava spune că Ministerul Finanţelor Publice a prelungit cu o săptămână perioada de subscriere, menţionând că „prin emisiunile de titluri de stat >
, românii sunt făcuţi parteneri la creşterea economiei româneşti, în calitate de investitori direcţi”. Emisiunea aniversară de titluri de stat pentru populaţie, a treia în cadrul programului „Tezaur”, a fost lansată cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani, la o rată de dobândă de 4,5%, veniturile aferente fiind neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv de cele care au participat şi la emisiuni anterioare. Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei, dobânda se calculează anual şi se plăteşte la termenele din prospectul de emisiune. După încheierea perioadei de subscriere, joi, 27 decembrie, va fi organizată o tombolă prin care 1.000 de investitori în noua emisiune de titluri de stat vor fi premiaţi cu câte 5.000 lei. Lista câştigătorilor va fi publicată pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice, fără a include detalii cu caracter personal. Câştigătorii bonusului vor fi notificaţi de MFP, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română.