Protecţia consumatorilor, controale la globurile, ornamentele şi instalaţiile
de pom
·
Controlorii vor
descinde şi în unităţile de alimentaţie publică, unde vor urmări funcţionarea legală,
asigurarea condiţiile de cazare, dar şi calitatea listei meniu.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava demarează
campania de controale şi verificări specifice perioadei premergătoare
Sărbătorilor de iarnă. Printre acestea sunt incluse acţiunile cu tematică naţională,
remarcându-se, în primul rând, cel privind îndeplinirea cerinţele referitoare
la siguranţa jucăriilor, cu accent pe existenţa instrucţiunilor de folosire,
avertismentelor asupra pericolelor iminente şi a riscurile de vătămare a
utilizatorilor. Pe de altă parte, controlate vor fi modul de etichetare,
prezentare şi publicitate a alimentelor specifice Sărbătorilor de iarnă. În această din urmă categorie intră carnea
preambalată, produsele zaharoase, ciocolata şi produsele de patiserie, iar
urmărite vor fi, printre altele, existenţa documentelor de provenienţă, încadrarea
în termenul de valabilitate, modificarea caracteristicilor organoleptice şi
respectarea temperaturilor de păstrare. Tot cu tematică naţională este şi
controlul privind respectarea prevederilor legale la etichetarea, existenţa instrucţiunilor
de folosire şi a avertismentelor legate de lumânărilor de decor. În cadrul
tematicilor locale, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului
Suceava verifică respectarea regulilor de comercializare a globurilor,
ornamentelor, instalaţiilor de pom, corecta etichetarea acestora, prezenţa
indicaţiilor de folosire şi a eventualelor atenţionări asupra utilizării în
condiţii de siguranţă. Nu în cele din urmă, Comisarii
de la protecţia consumatorilor vor descinde în unităţile de alimentaţie publică din mediul rural şi
din mediul urban. Lucrătorii specializaţi se vor concentra pe funcţionarea
legală a unităţilor în cauză, dar şi pe prezenţa informaţiilor referitoare la
condiţiile de cazare. Analizate vor fi, de asemenea, lista meniu, cu gramajul, preţul
eferent, indicarea produselor cu alergeni, calitatea materiei prime, dar şi
efectuarea verificării metrologice pentru mijloacele folosite la
cântărire.