16 decembrie 2018


Podul de la Milişăuţi, afectat grav de viituri, este redat circulaţiei după doar 4 luni de intense  lucrări de remediere
·        Firma constructoare a preluat obiectivul la finele lui iulie, iar în condiţiile în care intervenţiile au fost unele de amploare, s-a angajat să încheie lucrările în decembrie.
·        Traficul înspre şi dinspre Rădăuţi a fost sistat pe 1 iulie, circulaţia fiind dirijată pe trasee alternative, autorităţile din Milişăuţi amenajând şi un pod provizoriu din tuburi.
Podul de la Milișăuți, de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, va fi inaugurat oficial şi redeschis traficului rutier luni, 17 decembrie 2018, la ora 10.00, anunţă Instituţia Prefectului judeţului Suceava. Potrivit unui comunicat de presă, lucrările de reabilitare au fost făcute Geiger Transilvania Sibiu, demarând pe 23 iulie 2018.  Constructorul a respectat termenul de execuţie de 21 săptămâni, asumat prin contractul încheiat cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. Conform Prefecturii, podul de la Milișăuți a fost afectat de viiturile din iulie 2018, unul dintre piloni cedând, iar carosabil apărând fisuri importante. Drept urmare, traficul pe DN 2H a fost închis, circulaţia fiind orientată pe trasee alternative. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentaţia de constatare a situaţiei tehnice efective, acesta înaintată către DRDP Iaşi, care a demarat demersuri de remediere în regim de urgenţă. Autorizaţia de construcţie a fost emisă pentru „executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi”. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi şi firma constructoare anunţă reluarea circulaţiei, de luni, 17 decembrie, după ce, în ciuda temperaturilor scăzute, în ultima perioadă s-a reuşit turnarea a două straturi de asfalt, încheierea intervenţiilor la pragul de fund şi s-au făcut finisajele. Prin contract, Geiger Transilvania Sibiu s-a angajat să încheie lucrările în luna decembrie a acestui a anului, în condiţiile în care intervenţiile au fost unele de amploare, presupunând, printre altele, înlocuirea totală a pilonului afectat de apele învolburate a râului Suceava, realizarea celor două deschideri ale noului pilon, precum şi turnarea covorului asfaltic în mai multe straturi. Beneficiarul intervenţiilor este Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, traficul peste pod, înspre  şi dinspre Rădăuţi, fiind sistată pe 1 iulie. Ulterior, autorităţile  din Milişăuţi au amenajat un pod provizoriu din tuburi, pus la dispoziţia localnicilor cu terenuri agricole pe malurile Sucevei.