07 decembrie 2018


Comerţ civilizat în partea din spate a Pieţei Mari, unde acum „este un haos total”
·        Comercianţii de pe platoul în cauză sunt expuşi la vânt, ploi şi zăpadă, cu 1,89 de milioane de lei urmând fi amenajată o zonă închisă, cu chioşcuri din tâmplărie termopan, precum şi una deschisă, pentru mese şi tarabe.
·        La anul vine la rând şi Piaţa Mică, din cartierul „George Enescu” investiţia în modernizarea acesteia fiind aproximată la 2,5 milioane de lei.
Piaţa agroalimentară centrală din municipiul Suceava va face obiectul unor noi lucrări susţinute financiar din bugetul local. Este vorba despre extinderea acoperişului şi modernizarea cu structuri uşoare a zonei de tarabe din spatele pieţei, respectiv a celei destinate desfacerii produselor industriale. La această dată, platoul cu pricina este „într-o stare  necorespunzătoare din punctul de vedere constructiv şi al asigurării condiţiilor minime de desfăşurare a unui comerţ civilizat, mesele fiind cu expunere la intemperii, respectiv la vânt, ploi şi zăpadă”. Soluţia tehnică propusă de specialiştii compartimentelor de profil ale Primăriei vizează amenajarea unei clădiri moderne modulare cuprinzând o zonă închisă, cu chioşcuri din tâmplărie termopan, precum şi una deschisă, pentru mese şi tarabe. Iniţiativa survine introducerii instalaţiilor de încălzire în compartimentul nr.1 al pieţei, cel destinat producătorilor agricoli autohtoni, primarul Ion Lungu precizând că de această facilitate nu vor avea parte şi comercianţii din cel de al doilea. „Suntem într-o etapă de modernizare a pieţelor, iar eu cred că se fac lucruri bune. Nu este prioritatea zero să asigurăm căldură în partea de sus, să descurajăm samsarii, nu să îi încurajăm. Partea de jos este în ordine, dar în acelaşi timp vrem să facem un comerţ civilizat în spate, unde este un haos total. Însă doar atât cât permite amplasamentul pentru că există şi acea zonă cu tendinţă de alunecare a terenului, de unde trebuie scoşi comercianţii”, a declarat edilul-şef. În acest sens, Consiliul Local a aprobat alocarea a 1,17 milioane de lei, afectată fiind o suprafaţă de 780 de metri pătraţi, iar lucrările se vor desfăşura pe durata a 6 luni. La sfârşitul lunii trecute au fost inaugurate lucrările de modernizare a Pieţei agroalimentare Burdujeni, valoarea contractului semnat în iunie 2017 fiind de 1,89 de milioane de lei. Execuţia a revenit firmei de construcţii ConBucovina, cu termen de realizare de 12 de luni, şeful executivului sucevean că următoarea pe listă este Piaţa Mică. „Îmi doresc ca, la începutul anului, cât mai repede, să venim cu un proiect mare de modernizarea a Pieţei agroalimentare , la fel, cum am făcut şi în Burdujeni”, a spus Ion Lungu primarul Sucevei, menţionând că investiţia este aproximată la 2,5 milioane de lei.