Comerţ civilizat în partea din spate a Pieţei Mari, unde acum „este un
haos total”
·
Comercianţii de
pe platoul în cauză sunt expuşi la vânt, ploi şi zăpadă, cu 1,89 de milioane de
lei urmând fi amenajată o zonă închisă, cu chioşcuri din tâmplărie termopan,
precum şi una deschisă, pentru mese şi tarabe.
·
La anul vine
la rând şi Piaţa Mică, din cartierul „George Enescu” investiţia în modernizarea
acesteia fiind aproximată la 2,5 milioane de lei.
Piaţa agroalimentară centrală din municipiul Suceava va face obiectul
unor noi lucrări susţinute financiar din bugetul local. Este vorba despre extinderea
acoperişului şi modernizarea cu structuri uşoare a zonei de tarabe din spatele
pieţei, respectiv a celei destinate desfacerii produselor industriale. La
această dată, platoul cu pricina este „într-o stare necorespunzătoare din punctul de vedere
constructiv şi al asigurării condiţiilor minime de desfăşurare a unui comerţ
civilizat, mesele fiind cu expunere la intemperii, respectiv la vânt, ploi şi
zăpadă”. Soluţia tehnică propusă de specialiştii compartimentelor de profil ale
Primăriei vizează amenajarea unei clădiri moderne modulare cuprinzând o zonă
închisă, cu chioşcuri din tâmplărie termopan, precum şi una deschisă, pentru
mese şi tarabe. Iniţiativa survine introducerii instalaţiilor de încălzire în
compartimentul nr.1 al pieţei, cel destinat producătorilor agricoli autohtoni, primarul
Ion Lungu precizând că de această facilitate nu vor avea parte şi comercianţii
din cel de al doilea. „Suntem într-o etapă de modernizare a pieţelor, iar eu
cred că se fac lucruri bune. Nu este prioritatea zero să asigurăm căldură în
partea de sus, să descurajăm samsarii, nu să îi încurajăm. Partea de jos este
în ordine, dar în acelaşi timp vrem să facem un comerţ civilizat în spate, unde
este un haos total. Însă doar atât cât permite amplasamentul pentru că există
şi acea zonă cu tendinţă de alunecare a terenului, de unde trebuie scoşi
comercianţii”, a declarat edilul-şef. În acest sens, Consiliul Local a aprobat
alocarea a 1,17 milioane de lei, afectată fiind o suprafaţă de 780 de metri
pătraţi, iar lucrările se vor desfăşura pe durata a 6 luni. La sfârşitul lunii
trecute au fost inaugurate lucrările de modernizare a Pieţei agroalimentare
Burdujeni, valoarea contractului semnat în iunie 2017 fiind de 1,89 de milioane
de lei. Execuţia a revenit firmei de construcţii ConBucovina, cu termen de
realizare de 12 de luni, şeful executivului sucevean că următoarea pe listă
este Piaţa Mică. „Îmi doresc ca, la începutul anului, cât mai repede, să venim
cu un proiect mare de modernizarea a Pieţei agroalimentare , la fel, cum am făcut şi în Burdujeni”, a spus Ion Lungu primarul
Sucevei, menţionând că investiţia este aproximată la 2,5 milioane de lei.