14 octombrie 2016

Primăria Suceava va cheltui 225.000 de lei pentru a păstra meciul Foresta-Steaua pe Areni
·      Banii sunt orientaţi înspre închirierea unui instalaţii de iluminat în nocturnă a stadionului, cât şi asigurarea condiţiilor necesare funcţionării acesteia. 
·      Nu cred că este moment mai prielnic decât acesta, pentru a promova municipiul Suceava”, a spus Dorin Goian, adăugând că sucevenii merită un spectacol fotbalistic de o asemenea anvergură.
·      Este un lucru care, în vremuri de criză, poate părea tichie de mărgăritar”, a subliniat Tiberiu Brădăţan (PSD).
Consiliul Local Suceava a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, asocierea între municipiul Suceava şi Clubul Sportiv „Foresta” în vederea „asigurării cadrului organizatoric necesar desfăşurării meciului de fotbal din Cupa României, dintre echipele Foresta Suceava şi Steaua Bucureşti”. Iniţiatorii  propunerii de asociere au pus în vedere că necesitatea realizării acestui proiect este determinată de asigurarea condiţiilor organizatorice pentru a facilita accesul sucevenilor la un eveniment sportiv de amploare, „închirierea instalaţiei de iluminat fiind o condiţie obligatorie, astfel încât meciul, programat de FRF pentru joi, 27 octombrie, ora 21.30, să aibă loc în municipiul Suceava”, pe stadionul Areni. Primarul Ion Lungu  a evidenţiat că singura soluţie pentru a ajuta Clubul Sportiv „Foresta” să închirieze o instalaţie mobilă de nocturnă este aprobarea de către aleşi a contractului de asociere. „Astfel, municipalitatea îşi va face publicitate, prin faptul că meciul va fi transmis la oră de vârf, de un post de televiziune naţional urmărit, cum este PRO TV”, a subliniat edilul-şef Ion Lungu.  Luând cuvântul, consilierul PSD, Tiberiu Brădăţan, a pus în vedere că nu vorbeşte în calitate de membru de partid, că nu se află în campanie electorală, dar că se îndoieşte de oportunitatea disponibilizării din bugetul local a unei sume de 225.000 de lei, una care i se pare un foarte mare. „Este un lucru care, în vremuri de criză - pentru că toată lumea se plânge că este criză, austeritate -, poate părea tichie de mărgăritar”, a subliniat Tiberiu Brădăţan. Alesul PNL, Adrian Arămescu, a ţinut să releve că, ţinând seama de miza pusă în joc, suma de 225.000 de lei este prea mică pentru a face obiectul disputelor electorale.
·      Un spectacol precum meciul cu Steaua este ultra-aşteptat de suceveni”, a punctat Adrian Arămescu.

Acesta a ridiculizat împotrivirea sociali-democraţilor din deliberativul sucevean, arătând că alternativa mai ieftină ar putea fi dotarea, atât a spectatorilor, cât şi a jucătorilor, cu ochelari cu infraroşii. „Cu toţii ştim că un spectacol precum meciul cu Steaua este ultra-aşteptat de suceveni”, a punctat Adrian Arămescu. Dorin Goian, preşedintele C.S. Foresta, a precizat că meciul dintre cele două echipe constituie unul de „importanţă maximă” pentru postul de televiziune PRO TV, care îl va transmite în  direct doar în nocturnă. „Nu cred că este moment mai prielnic decât acesta, pentru a promova municipiul Suceava”, a spus Dorin Goian, adăugând că echipa se află într-o formă bună şi că sucevenii merită un spectacol fotbalistic de o asemenea anvergură. Vasile Mocanu (PSD) a ţinut partea bugetului local, exprimându-se chiar pentru programarea meciului după amiaza, la ora 15.00. „Noi, aici, răspundem de banii tuturor sucevenilor, inclusiv a celor care stau în frig şi celor care nu au locuri de parcare”, a reliefat Vasile Mocanu, căruia Dorin Goian i-a spus că ora desfăşurării jocului de pe 26 octombrie nu ţine nici de Steaua, nici de Foresta. Cei de la ALDE, prin vocea lui Ovidiu Milici,  au anunţat că vor vota pentru ca Foresta să joace la Suceava. „Avem deplina încredere în Dorin Goian şi stafful  tehnic, privind transparenţa cheltuirii acestor bani” a iterat Ovidiu Milici. Supus la vot, dintr-un total 19 voturi disponibile - 4 consilieri absentând - proiectul de hotărâre a adunat 13 opţiuni favorabile, 4 exprimări „împotrivă” şi două abţineri. Opţiunile negative au venit dinspre grupul politic PSD, iar cele „pentru” din partea liberalilor, aleşilor PMP şi cei ai ALDE.  „Nu este un capăt de ţară să aprobăm o sumă de 225.000 de lei, pentru a promova imaginea municipiului şi să avem un spectacol frumos la Suceava”, a reliefat viceprimarul Lucian Harşovschi.