13 octombrie 2016

Nocturnă închiriată pentru meciul Foresta-Steaua
·        „Trebuie asigurată o putere corespunzătoare pentru instalaţia electrică, cât şi asigurarea unui generator, iar pentru aceasta am purtat discuţii la E.on”, spune edilul-şef Ion Lungu.
·        La aprobarea bugetului pe 2016, la propunerea viceprimarului Lucian Harşovschi liberalii au eliminat de pe lista investiţiilor amenajarea instalaţiei de nocturnă pe stadionul Areni.
Primăria municipiului Suceava a intenţionat să achiziţioneze o instalaţie mobilă de nocturnă pentru meciul de fotbal Foresta-Steaua din Cupa României. Partida este programată pentru data de 26 octombrie, însă până atunci nu  mai poate fi organizată licitaţie, aşa cum legislaţia actuală obligă. „Sper ca meciul Foresta-Steaua să se desfăşoare, totuşi, la Suceava. Suntem la faza de achiziţie a unei nocturne mobile, însă nu vom putea face acest lucru, pentru că trebuie organizată licitaţie. Nu mai este timp pentru aceasta, întrucât trebuie întocmit caiet de sarcini,  ”, precizează şeful municipalităţii. Conform şeful administrativului sucevean, în aceste condiţii conducerea Clubului Foresta face eforturi pentru închirierea unei nocturne, astfel încât sucevenii să poată vedea meciul pe Areni, şi nu pe stadionul din Botoşani.  „Se lucrează în acest sens, sprijinim acest demers, însă chiar şi închirierea presupune foarte multe lucruri. Este vorba despre asigurarea unei puteri corespunzătoare pe instalaţia electrică şi asigurarea unui generator. Am purtat discuţii la E.on, aceste aspecte fiind în curs de rezolvare, dar, în cele din urmă, trebuie să vedem dacă se va găsi o nocturnă de închiriat”, a informat primarul.  Lungu a ţinut să menţioneze că, în acelaşi timp se lucrează la proiectul nocturnei fixe, „deja fiind întocmite primele planşe cu primii stâlpi”. În fapt este vorba despre studiul de fezabilitate, după care urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local, iar abia mai apoi declanşarea procedurii de achiziţie prin licitaţie publică.  „Eu sunt om realist, şi sper ca din primăvară să avem nocturnă pe Areni, când se vor face şi lucrări de consolidare a stadionului. Am propus această instalaţie încă de la aprobarea bugetului. Ştiam că o să fie meciuri în nocturnă şi nu o să avem unde să le disputăm”,  a conchis edilul-şef Ion Lungu.       

Reamintim că, la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, prin vocea viceprimarului Lucian Harşovschi, liberalii au eliminat de pe lista investiţiilor finanţarea achiziţionării unie instalaţie de nocturnă pe stadionul Areni. Aceasta în ciuda faptului că s-a atras atenţia că, echipa Rapid CFR de atunci nu va mai putea evolua pe stadionul Areni, televiziunile preferând să transmită meciurile la orele serii, când au şi audienţă pe măsură. Consilierii PNL şi-au motivat decizia prin aceea că mai întâi trebuie făcute lucrări de consolidare a tribunei şi peluzei, care se află într-o stare jalnică.