11 octombrie 2016

Inspectorii antifraudă s-au pus pe capul comercianţilor din Bazarul sucevean
·       Lucrătorii Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava au sigilat 32 de chioşcuri, pentru 6 operatori economici s-a dispus suspendarea activităţii, iar valoarea confiscărilor s-a ridicat la aproape 28.000 de lei. 
·       Cele mai frecvente abateri se referă la nefolosirea casei de marcat, deţinerea de bunuri fără acte justificative, cât şi la neîntocmirea documentelor contabile.

Pe 1 octombrie 2016, inspectorii antifraudă au verificat 83 de operatori economici care desfăşoară activităţi comerciale în Centrul comercial „Bazar” Suceava. Urmare a verificărilor desfăşurate, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus aplicarea a 95 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 406.300 de lei. Conform unui comunicat al instituţiei naţionale, făcute au fost confiscări de sume, bunuri şi venituri ilicite, în mărime de 136.210 de lei. De asemenea, s-a luat şi măsura suspendării activităţii economice a unui contribuabil, acesta din urmă încălcând prevederea privind obligaţia de dotare cu aparat de marcat electronic fiscal. Pe de altă parte, de subliniat este că la rândul lor, inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au aplicat sigilii la 32 dintre cei 83 de contribuabili, în urma verificărilor ulterioare dispunând aplicarea a 58 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 221.500 de lei, confiscări de în numerar, bunuri şi venituri ilicite, în sumă de 27.897 de lei, precum şi suspendarea activităţii comerciale a 6 operatori economici. „Încălcarea obligaţiei de fiscalizare a tuturor încasărilor prin intermediul casei de marcat, deţinerea de bunuri sau sume fără acte justificative şi încălcarea obligaţiei de întocmire şi utilizare a documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii antifraudă”, transmite Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.