31 octombrie 2016

În perioada concediilor, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie
o       Dramaticele evenimente s-au petrecut pe fondul întoarcerii acasă a sucevenilor care lucrează peste graniţe, dar şi al creşterii afluxului de turişti.
o        Descoperite au fost 99 de infracţiuni rutiere, poliţiştii de la „rutieră” aplicând 6.292 de contravenţii şi reţinând 425 permise de conducere.
Nu mai puţin de 92 de accidente de circulaţie grave au avut loc în judeţul Suceava, în perioada iulie-septembrie 2016, interval în care traficul se intensifică ca urmare a prezenţei turiştilor în zonele de agrement şi a reîntoarcerii sucevenilor care lucrează în străinătate pentru petrecerea concediului de vară, informează comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Oficialul IPJ relevă că, numărul total al accidentelor  grave este în scădere cu 5 cazuri în comparaţie cu perioada similară a lui 2015, însă, în cel 3 luni din anul în curs, pe drumurile publice care străbat judeţul Suceava nefericitele evenimente rutiere s-au soldat 32 persoane decedate, cu 7 mai multe faţă de trimestrul al treilea al anului anterior. La acestea se adaugă 72 de răniţi grav, cu 13 mai puţini în comparaţie cu un an în urmă, dar şi 36 de persoane rănite uşor, cu 7 în minus, raportat la iulie-septembrie 2015. Comisarul şef Ionuţ Epureanu precizează că, în scop preventiv, în trimestrul al treilea din 2016 Serviciul Rutier Suceava şi subunităţile teritoriale de poliţie, alături de structurile de poliţie locală au organizat 51 de acţiuni tematice pentru reducerea accidentelor de circulaţie. În urma acestora au fost descoperite 99 de infracţiuni rutiere, în creştere cu 33 faţă de trimestrul omolog al lui 2015. Poliţiştii de la „rutieră” au aplicat 6.292 de contravenţii, au reţinut 425 de permise de conducere şi au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare. „Totodată, ori de câte ori au fost semnalate situaţii de risc în trafic, sesizate prin apel de urgenţă 112 sau ca urmare a accidentelor rutiere produse pe fondul stării nefavorabile a drumurilor, poliţiştii rutieri au acţionat operativ în comun cu echipele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.