25 octombrie 2016

Dascălii suceveni, salarii şi sporuri asigurate până la finele anului
·      Câte un supliment financiar va ajunge la 11 dintre ele, cel mai mare fiind orientat înspre Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”-418.000 de lei,  Colegiul Naţional „Petru Muşat”-271.000 de lei şi Colegiul Naţional Tehnic „Al I. Cuza”-215.000 de lei.
Municipiul Suceava primeşte de la „centru” bani pentru plata cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar. Este vorba despre 617.200 de lei, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice înştiinţând Primăria că respectiva alocare este urmare a modificărilor intervenite asupra sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA), pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate. Fondurile au menirea de asigura plata salariilor, sporurilor indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale aferente trimestrului al patrulea al anului 2016, acestea fiind disponibilizate în urma centralizării notelor de fundamentare înaintate de centrele bugetare din învăţământul preuniversitar, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.    

Din totalul celor 25 de centre bugetare de pe raza reşedinţei de judeţ, prin rectificare a bugetului local, câte un supliment financiar va ajunge la 11 dintre ele, cele mai mari sume fiind orientate înspre Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”-418.000 de lei,  Colegiul Naţional „Petru Muşat”-271.000 de lei şi Colegiul Naţional Tehnic „Al I. Cuza”-215.000 de lei. Celelalte 14 centre bugetare vor  avea parte de „tăieri” de fonduri, totalul estimat iniţial fiind mai mare decât necesarul. Tot prin rectificarea în şedinţă a Consiliului Local, în urma centralizării solicitării primite de la unităţile de învăţământ, pentru ultimul trimestru al anului se alocă un alt supliment de 157.689 de lei. Banii cu destinaţia asistenţă socială, respectiv ajutoare numerice în numerar, vor lua calea acoperirii  drepturilor copiilor, elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă din municipiul Suceava.