24 august 2012


Primă de 500 de lei pentru absolvenţii care reuşesc să se angajeze
·        Absolvenţii promoţiei 2012 deţin o pondere de 6% în totalul şomerilor, cei mai mulţi având studii liceale şi post-liceale
Tinerii care au absolvit instituţii de învăţământ şi care manifestă preocuparea în găsirea unui loc de muncă vor fi recompensaţi financiar. „Preocuparea absolvenţilor pentru inserţia pe piaţa muncii este susţinută prin prima de încadrare de 500 de lei, acordată tinerilor care se angajează în decursul unui an de la data finalizării studiilor”, anunţă purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Anca Capverde.  În plus, oficialul AJOFM, ţine să precizeze că, pe durata căutării unui loc de muncă, absolvenţii beneficiază şi de protecţie socială, acestora acordându-li-se, pe o perioadă de 6 luni, o indemnizaţie de şomaj de 250 lei lunar. 
Conform datelor AJOFM, în judeţul Suceava rata şomajului  a ajuns la 4,4%, în creştere cu 0,09% faţă de luna trecută. „Este o evoluţie specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului, în care tinerii absolvenţi finalizează studiile şi optează pentru începerea carierei profesionale”, a declarat purtătorul de cuvânt, Anca Capverde. În baza de date a AJOFM sunt înregistraţi 11.315 şomeri, dintre care 74% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 20% au studii liceale şi post-liceale, iar 6% au absolvit cursuri superioare. În totalul numărului de şomeri, absolvenţii promoţiei 2012 deţin o pondere de 6%, cei mai mulţi având studii liceale şi post-liceale(594 persoane).