22 august 2012


Parcările subterane vor inaugurate de Ziua Naţională   
·        „În măsura în care nu par probleme deosebite, vom da în funcţiune aceste parcări înainte de termen”, a făcut public edilul şef Ion Lungu
Parcările subterane din centrul municipiului Suceava, amenajate cu fonduri europene, ar putea fi date în folosinţă pe „1 decembrie, o dată cu manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Naţionale. Execuţia este înaintată, inaugurarea urmând a se face  anticipat, termenul de finalizare a acestora fiind martie 2013.     
„ Pe 1 Decembrie, încercăm să inaugurăm parcările subterane.
Începând din 18 iunie 2010, municipiul Suceava implementează proiectul „Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava, prin creare parcaje subterane, reabilitarea pietonalului şi a străzilor”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Proiectul constă în crearea a două parcaje subterane cu o suprafaţă de 5.352 de metri pătraţi, reabilitarea a 13.375 de metri pătraţi de zonă pietonală şi spaţiile verzi aferente, precum şi a 8.170 de metri pătraţi de străzi. Cele două sectoare pentru parcări subterane vor avea 108 locuri şi, respectiv, 55 de locuri. Proiectul are valoarea totală de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Lucrările de amenajare au fost câştigate la licitaţie de firma suceveană General Construct.