10 august 2012


Porumbeii au lăsat fără gazon centrul Sucevei
Conducerea municipalităţii sucevene a cerut firmei General Construct, cea care lucrează la modernizarea centrului Sucevei, inclusiv la construirea parcărilor subterane, să refacă amenajările peisagistice  de pe scuarele, sensul giratoriu şi celelalte spaţii vezi din zonă. Şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu a remarcat că respectivul perimetru arată dezolant, locurile verzi fiind năpădite de buruieni. „Sensul giratoriu trebuie refăcut din punct de vedere al peisagisticii florale”, a pus în vedere Lungu.
Responsabilul constructorului, Doru Gheaţă, a declarat că              firma pe care o reprezintă  a respectat prevederile proiectului, însă, de vină ar fi zecile de porumbei care îşi fac veacul în centrul urbei  reşedinţă şi care, în ciuda pazei, ar fi ciugulit toate seminţele de gazon semănate în zonă.           
 „Am înierbat cu gazon toate zonele aferente străzii Nicolae Bălcescu. Însă a fost o ploaie de porumbei peste noi în acea perioadă. Chiar dacă am păzit, cât s-a putut, ne-au mâncat toată sămânţa şi nu a mai răsărit iarbă deloc. Au ieşit doar buruieni, de aceea trebuie reluată toată treaba”, a spus Doru Gheaţă, menţionând că s-au uscat şi puţinele flori existente pe rondourile în cauză.
Cu ani în urmă, porumbeii centrului Sucevei au fost acuzaţi şi de dispariţia bulbilor de lalea din piaţa Casei Culturii.