16 august 2012


Circa 200 de salariaţi de la spaţii verzi au părăsit Primăria din cauza salariilor mici  
·        Administraţia locală are datorii mari la operatorul specializat, acesta lucrând doar în măsura în care este plătit 
Municipalitatea suceveană nu are nici bani, nici oameni care să tundă gardurile vii şi să tundă iarba de pe spaţiile verzi. Cel puţin aşa a declarat primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu care precizează că, din cauza crizei economice, au crescut datoriile către operatorul de salubritate Rosal, firmă care lucrează doar atât timp cât este plătită. În plus, relevă edilul şef sucevean, Primăria nu mai are nici muncitori, în ultimii ani, din cei 300 de lucrători ai Direcţiei Domeniului Public din subordine, 200 părăsindu-şi locurilor de muncă din cauza salariilor mici.            „Este o criză totală în economia românească, inclusiv la Primăria municipiului Suceava. Pe de parte, nu ne ascundem după degete, la firma Rosal, cea care mai face aceste întreţineri la spaţii verzi, avem mari datorii şi, de aceea, pe româneşte, acesta face treabă doar atât cât este plătită. Restul facem noi cu câţi oameni avem la Domeniul Public, unde există o problemă:  din 300 de oameni, câţi aveam în 2004, astăzi mai există doar 100. Aceştia s-au lăsat de serviciu, pentru că salariile sunt mici”,  a subliniat ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că intervenţiile la spaţii verzi se vor face doar acolo unde sunt probleme deosebite.
La rându-i, viceprimarul Ovidiu Doroftei  a pus în vedere că programul de igienizare a parcurilor, tundere a gardurilor vii şi cosire a ierbii a demarat din cartierul Obcini, cu echipe mixte de la Rosal şi Primărie, urmând a continua cu  „George Enescu”, Zamca, Centru, Burdujeni şi Iţcani. „Nu putem să masăm toate  efectivele, pentru că, chiar şi aşa, i-am luat din altă parte pe aceşti oameni”, a precizat adjunctul şefului executivului local. Ovidiu Doroftei a remarcat că, pe de altă parte, după igienizările făcute în Obcini, locurile de joacă pentru copii au ajuns adevărate gropi de gunoi, acesta nevoind să creadă că „locuitorii din municipiu nu au cele mai elementare noţiuni de spirit civic şi bun simţ”.