10 august 2012


Finanţare pentru fotbalul de juniori
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care fotbalul de juniori s-ar putea alege cu o consistentă infuzie financiară. Finanţarea, în valoare de 300.000 de lei, ar urma să se acorde, potrivit legii, în urma licitaţiei de acordare, de la bugetul local, a finanţărilor nerambursabile. „În perioada următoare voi propune, probabil, în Consiliul Local, o finanţare din fonduri nerambursabile, în valoare de 3 miliarde de lei vechi”, a declarat şeful executivului local.   
Rapid CFR Suceava, promovată în Liga a doua, are 5 echipe de juniori care trebuie să se înscrie în campionat, aceasta fiind una dintre asociaţiile sportive care poate participa la licitaţie respectivă.  Primăria municipiului Suceava mai are de achitat pentru activitatea fotbalistică, 100.000 de lei din cele 800.000 de lei prinse în bugetul pe acest an.
Primarul susţine că, Asociaţia sportivă Rapid trebuie să vină şi cu o contribuţie proprie, astfel încât, dată fiind criza economică, să se menţină în Liga a doua şi cu bani mai puţini.    
„În măsura care vor participa la licitaţie şi vor câştiga, iată, vor fi 3 miliarde de lei vechi pentru juniori. Cu sumele cu care vor contribui acestea, sperăm ca să fie, cât de cât, bani pentru acest tur de campionat. Nu este simplu, am spus-o foarte clar, trebuie făcută performanţă, astfel încât să se menţină în Divizia B cu eforturi foarte mici. Este o perioadă de criză financiară la nivelul întregului fotbal din România şi, bineînţeles, din Suceava”, a reliefat edilul şef Ion Lungu.
Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, respectiv asociaţiile, fundaţiile sau cultele religioase, în condiţiile legii.  Nu fac obiectul acestora fondurile speciale de intervenţie în caz de calamitate şi de sprijinire a persoanelor fizice sinistrate. Finanţările nerambursabile nu se acordă activităţilor generatoare de profit şi celor care presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului, cu excepţia în care aceasta este indispensabilă proiectului.