22 august 2012


Învăţământul românesc îşi pierde prestigiul
Corpul profesoral  este  pe cale de a-şi  pierde prestigiul de care se bucura în societatea românească, a declarat, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Acatrinei, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare. Acatrinei a făcut aceste afirmaţii pe fondul recentelor examene de titularizare din învăţământ, la care notele au fost foarte slabe.  Ex-senatorul PRM de Suceava este de părere că în condiţiile în care profesorii au rezultate de acest fel, nici elevilor nu li se poate pretinde mai mult. „S-au organizat examenele pentru titularizări, iar mulţi profesori, peste jumătate, nu au luat note de trecere. Şi ne întrebăm, ce rezultate să mai avem de la elevii care sunt pregătiţi de aceşti profesori? Ştiu că, din totdeauna, în şcoala românească s-a învăţat carte, iar dascălul se bucura de cel mai mare respect, pentru că punea temelia viitorului tinerilor”, relevă Acatrinei.
Liderul PRM Suceava crede că părinţii stau sub semnul îndoielii atunci când îşi dau copiii la şcoală, ştiind că mulţi dintre învăţători sau profesori nu mai sunt  cei de altă dată. Acatrinei constată că scăderea calităţii actului educaţional s-a resimţit şi în rezultatele dezastruoase ale examenelor de bacalaureat din ultimii doi ani. În aceste condiţii, Acatrinei opinează că o mare parte de vină o are politizarea excesivă a învăţământului şi promovarea în funcţii de conducere, la nivel central, cât şi local,  a unor oameni incompetenţi.        
„Este foarte grav că, astfel, corpul didactic este pus sub acest blam. În învăţământ nu au ce căuta politicienii, actul educaţioanl trebuind a fi lăsat pe mâna profesioniştilor. Noi avem în România asemenea oameni, însă nu sunt promovaţi şi nici scoşi în faţă, pentru a-şi demonstra capacităţile”, a explicat Gheorghe Acatrinei, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare.