17 decembrie 2010

Tăieri de 1 milion de lei la salariile şi sporurile lucrătorilor din învăţământ
Aleşii locali au aprobat diminuarea cu 1 milion de lei a salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi a contribuţiilor aferente acestora, ale personalului din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Suceava. Demersul are loc în conformitate cu o adresă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava şi prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 103/2010, referitoare la reducerea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor.
În schimb, în aceeaşi şedinţă, consilierii au votat majorarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, inclusiv a indemnizaţiilor lunare corespunzătoare. Astfel, cheltuielile de persoanal din cadrul subcapitolului de asistenţă socială au cunoscut un spor de 512.000 de lei.
Rectificate în plus cu 450 de lei sunt transferurile privind contribuţiile de sănătate pentru persoane beneficiare de ajutor social, rectificativ în minus fiind consacrat, cu aceeaşi sumă, la asistenţa socială pentru familie şi copii, adică la ajutoarele sociale în numerar.
Pin decizie a Consiliului Local, în urma analizei execuţiei bugetare la 1 noiembrie 2010, la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1, 2, 3 au fost reduse cu 7000 de lei cheltuielile cu bunurile şi serviciile, banii luând, cu aceeaşi destinaţie, calea Grădiniţei cu program normal nr. 9 „Prichindel”.