02 decembrie 2010

Sanitar-veterinarii suceveni deschid seria descinderilor de Sărbători

• „Călcate” vor fi şi zonele din preajma târgurilor în care se vinde carne neexpertizată sanitar-veterinar sau cea care substituie specia de la care provine
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au declanşat campania controalelor de Sărbători la unităţile de procesare a cărnii, laptelui, supermarketuri, depozite alimentare, unităţi de panificaţie, laboratoare de cofetărie-patiserie, pieţe, târguri şi hale pentru producătorii particulari. Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru, face cunoscut că echipe ale instituţiei vor fi prezente în toate târgurile şi pieţele agroalimentare din judeţ, acestea verificând existenţa documentele care atestă provenienţa, calitatea şi salubritatea produselor alimentare, dar şi pe cele care dovedesc proprietatea şi starea de sănătate a animalelor oferite la vânzare. „Aceste controale vor fi efectuate şi în zonele din apropierea târgurilor, dar şi acolo unde există suspiciunea că poate fi comercializată carne care se doreşte a substitui specia de la care provine, precum şi carne neexpertizată sanitar-veterinar. Fabricile de procesare carne şi lapte vor fi controlate de lucrătorii Serviciului de Inspecţie şi Control, aceştia având misiunea de a verifica documentele care atestă provenienţa materiilor prime, precum si calitatea acestora. Toţi operatorii economici din domeniul panificaţiei, dar şi laboratoarele de cofetărie-patiserie trebuie, de asemenea, să respecte principiile privind trasabilitatea şi condiţiile de igienă din unităţi”, atenţionează şeful DSVSA. Petrea Dulgheru. spune că inspecţiile vor fi extinse la toate restaurantele şi pensiunile în care se vor organiza mese festive cu ocazia Crăciunului şi a Revelionului, astfel încât să fie garantată calitatea alimentelor care vor fi preparate şi servite în respectivele unităţi.