22 decembrie 2010

În acest an,
Peste 200 de angajatori suceveni au fost sancţionaţi pentru muncă la negru
Peste 4300 de sancţiuni contravenţionale au „prescris”, anul acesta, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă, informează şeful instituţiei sucevene, Ionuţ Creţuleac.
Bună parte dintre măsurile de sancţionare au vizat relaţiile patron-angajat, cele 407 de amenzi date însumând nu mai puţin de 1,47 milioane de lei. În urma descinderilor de la agenţii economici suceveni, inspectorii de muncă au depistat 268 de persoane care prestau fără forme de muncă legale. Dl. Creţuleac spune că, astfel, urmare a încălcării actelor normative privind munca la negru, 204 angajatori au fost drastic amendaţi.
Pe de altă parte, în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, cele 1345 de amenzi, date în perioada celor 11 luni ale lui 2010, însumează 1,12 milioane lei. De asemenea, deoarece prezentau pericol în exploatare, activitatea a 28 de instalaţii cu defecte a fost sistată. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ionuţ Creţuleac declară că, pentru grave încălcări ale legislaţiei muncii, la organele competente au fost înaintate şi 8 propuneri de declanşare a urmăririi penale.