09 ianuarie 2019


Sera floricolă a Sucevei ar putea fi construită de o asociere de 3 firme
·        Proiectul prevede dotarea viitoarei sere cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, cu vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători, iniţial investiţia fiind estimată la 2,85 de milioane de lei.
·        „Prioritatea este să ne facem sera floricolă proprie, astfel încât Suceava să fie oraşul florilor”, a declara primarul Ion Lungu.
Asocierea de firme Florconstruct, Agacon şi Instalatorul ar putea executa viitoarea seră floricolă a municipiului Suceava. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, în urma licitaţiei ţinute în acest scop, însă oferta făcută este încă în evaluare. Conform devizului, valoarea estimată a investiţiei este de  aproximativ 2 milioane de lei fără TVA. „Sper ca această ofertă să fie eligibilă, în aşa fel încât să putem demara efectiv lucrările de realizare a acestei sere”, a declarat şeful executivului sucevean. De precizat este faptul că, florile şi materialul săditor folosite pe raza reşedinţei de judeţ sunt produse în sera de 650 de metri pătraţi a Direcţiei Domeniului Public, precum şi în alta închiriată, de circa 5.500 de metri pătraţi, contra a 40.000 de lei pe an. „Prioritatea este să ne facem sera floricolă proprie, astfel încât Suceava să fie oraşul florilor. A fost şi în anul trecut, şi am primit felicitări pe această temă”, a precizat Ion Lungu, primarul municipiul Suceava. De menţionat este că, în 2016, spre exemplu, prin Direcţia Domeniului Public s-au achiziţionat seminţe şi răsaduri în valoare de 270.000 de lei, iar după cultivarea şi creşterea în regim propriu, pe raza Sucevei s-au plantat flori la o valoare de piaţă de 645.000 de lei. Astfel, în comparaţie cu varianta cumpărării directe a acestora din urmă de la producători, s-ar fi realizat o economie de 405.000 de lei. Valoarea estimată a lucrărilor de construire, a dotărilor pentru producţie, cât şi a celor necesare personalului de deservire a fost estimată la 2,85 de milioane de lei. Proiectul întocmit de specialişti prevede dotarea cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători, fiind posibil ca valoarea investiţiei să scadă în urma licitaţiei pentru execuţie.