05 decembrie 2017

Serii fictive de şasiu, la rezervările pentru înmatricularea autovehiculelor 
·        Aflând că se va compara seria de la programarea online cu cea din dosar, aproape 100 de persoane nu s-au mai prezentat la ghişeele Serviciului specializat.
·        Cei care și-au făcut deja rezervări pentru ianuarie și februarie sunt rugaţi să urmărească site-ul Prefecturi, astfel încât să se poată reloca, în cazul eliberării unor locuri.   
 În urma măsurilor de eficientizare a activităţii Serviciului „Înmatriculări vehicule şi eliberare permise auto”, măsuri aplicate începând cu 4 decembrie, s-a constatat  că, luni,  nu au fost onorate toate rezervările online, atât în ceea ce priveşte înmatriculările definitive cât și pe cele provizorii. Astfel, potrivit situaţiei prezentate de Serviciul amintit, în cazul înmatriculărilor provizorii, pentru cele 97 rezervări online s-au prezentat 49 de persoane, iar la înmatriculări definitive, din totalul de 156 rezervări online revendicate au fost doar 112. Mirela Adomnicări, prefectul judeţului Suceava, este de părere că locurile cu pricina „au fost blocate cu rezervări pe serii fictive de şasiu”, iar în momentul în care au înţeles că se va verifica dacă seria de la programare corespunde cu cea din dosar, persoanele în cauză nu s-au mai prezentat.  Reprezentatul Guvernului în teritoriu roagă persoanele care, din diferite motive, nu-şi pot onora programarea, să procedeze la anularea acesteia, în aşa încât locul eliberat să revină unui alt utilizator. „Îi rugăm pe cei care vor să se reprogrameze în avans să urmărească eliberarea locurilor. Cetățenii trebuie să știe că nu putem face noi anularea cu relocare pe locurile eliberate, întrucât nu avem de unde ști dacă persoanele‚ care s-au programat și pe care vrem să le relocăm au dosarul  complet în vederea înmatriculării. Există posibilitatea ca mașina să nu treacă de verificarea RAR-ului, din anumite motive”, a precizat Mireal Adomnicăi,  prefectul județului Suceava.  Potrivit reprezentanților Serviciului  „Înmatriculări vehicule și eliberare permise”, în ciuda fatului că s-a anunțat că din 4 decembrie vor fi onorate doar programările online, la cele două ghișee se prezintă, în continuare, persoane fără programare, aglomerând spațiul. De precizat este că, în urma măsurilor dispuse de prefectul Mirela Adomnicăi, numărul de rezervări  online pentru înmatriculări definitive s-a mărit de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghișee. În ce privește autorizarea provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, cu excepția zilei de miercuri când, între orele 15.00 și 18.00, se alocă 45 rezervări exclusiv pentru persoanele juridice. Persoanele care și-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie și februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul Instituției Prefectului, astfel încât, în cazul eliberării unor locuri, să se poată reloca.  În situaţia în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea și opta pentru o dată disponibilă ulterioară. Prefectul Mirela Adomnicăi recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeele serviciului la data și la ora la care s-au programat online, nefiind primite persoanele fără rezervare. De asemenea, nu mai sunt soluționate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de sașiu greșite, incomplete sau inexistente, iar personalul de ordine de la  intrarea la ghișeele Serviciului nu vor mai permite accesul acestora.