20 decembrie 2017

Salariul brut modificat se transmite în REVISAL până pe 31 martie 2018 
·        „Măsura nu generează costuri suplimentare pentru angajatori”, precizează Romeo Bunariu, şeful ITM Suceava, accentuând că „nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar obligaţia comunicării efectuării acesteia”.
·        Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se face de la 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce priveşte obligaţia de transmitere a datelor către REVISAL.

Angajatorii vor putea transmite orice modificare a salariului de bază brut în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor (REVISAL) până pe 31 martie 2018, face cunoscut Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. Aceasta potrivit unei hotărâri a Guvernului privind transmiterea modificării salariului de bază lunar brut, în contextul mutării CAS şi CASS, începând din anul 2018, de la angajator la salariat. „Angajatorii vor putea transmite orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri, care se produce de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului şi până pe 31 martie 2018”, precizează Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava, menţionând că, după expirarea termenului amintit,  modificările aferente contractului de muncă se transmit în maxim 20 de zile lucrătoare de la data în care acestea se produc. În ceea ce priveşte contractelor nou-încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, către REVISAL, cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea. Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor se completează şi se transmite Inspectoratului Teritorial de Muncă în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă şi cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data începerii activităţii, funcţia, salariul, sporurile, perioada şi cauzele de suspendare a raportului de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă. Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se face de la 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce priveşte obligaţia de transmitere a datelor către REVISAL. „Măsura nu generează costuri suplimentare pentru angajatori”, subliniază inspectorul şef Romeo Bunariu, accentuând că „nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar obligaţia comunicării efectuării acesteia”.