În prejma Sărbătorilor de iarnă,
Unităţile de alimentaţie publică şi cele de
cazare, în cătarea inspectorilor sanitari
·
„Se
vor lua măsurile necesare pentru ca în perioada Sărbătorilor de iarnă să nu
existe situaţii care să pună sănătatea populaţiei în pericol”, arată
Petru Sebastian Jureschi, director executiv al DSP.
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava îşi intensifică
controale în unităţile de alimentaţie publică şi în cele de cazare a
turiştilor. Potrivit directorului executiv Petru Sebastian Jureschi, odată cu
apropierea Sărbătorilor de iarnă, controlorii se vor axa pe verificarea
asigurării structurii şi circuitelor funcţionale, dotării cu echipamente şi
mijloace tehnice, precum şi a apei potabile curente reci şi calde. Verificate
vor fi funcţionarea corectă a aparaturii care condiţionează salubritatea
prelucrării şi păstrării alimentelor, cât şi modul de păstrare a probelor de
mâncare, în cazul meselor organizate în unităţile de alimentaţie publică.
Inspectorii sanitari se vor opri asupra dotărilor cu echipamente, ustensile,
materiale şi substanţe pentru curăţenie şi dezinfecţie; asigurarea condiţiilor
pentru igiena individuală a personalului şi clienţilor, dar şi asupra purtării
echipamentului de protecţie sanitară şi dovezii stării de sănătate a
personalului angajat. Nu în cele din urmă, inspectorii DSP vor urmări dacă sunt
asigurate colectarea şi eliminarea deşeurilor, cât şi combaterea vectorilor
prin operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare cu operatori autorizaţi. „Se
vor lua măsurile necesare pentru ca în perioada Sărbătorilor de iarnă să nu existe
situaţii care să pună sănătatea populaţiei în pericol”, arată Petru Sebastian Jureschi, directorul
Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, menţionând că pe 23, 24, 25, 26, 30 şi
31 decembrie 2016, precum şi pe 1 şi ianuarie 2017, la sediul instituţiei va
funcţiona un serviciu de permanenţă format din personal cu atribuţii de
conducere şi inspectori ai Inspecţiei Sanitare.