09 noiembrie 2016

Instalaţiile din bradul de Crăciun vor fi aprinse de Ziua Bucovinei 
·        Primăria vine cu noi elemente ornamentale, în curs de achiziţionare fiind şi 25 de noi căsuţe destinate comercianţilor care vor veni la Târgul de Crăciun.

În acest an, luminile din bradul de Crăciun şi instalaţiile luminoase din toate cartierele municipiului Suceava nu vor mai fi aprinse pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a declarat, într-o conferinţă de presă, că tradiţionala festivitate de pe esplanada Casei Culturii va avea loc pe 28 noiembrie, data în care, începând din 2015, este celebrată Ziua Bucovinei. „Ca element de noutate, anul acesta, în loc 1 decembrie, vom aprinde luminile din bradul de Crăciun pe 28 noiembrie 2016, de Ziua Bucovinei”, a precizat şeful municipalităţii, conform căruia tot în acele momente va fi inaugurată şi piaţa centrală ornată cu noi instalaţii. Noutate constă, în principal, în plasa luminoasă care va fi întinsă în faţa scenei de la Casa Culturii, una după modelul celei din Sibiu. Montarea instalaţiilor de Sărbători a început deja, ornamentele proaspăt achiziţionate putând fi admirate în zona centrală a urbei, de-a lungul bulevardului principal. „Primăria municipiului a achiziţionat şi alte ornamente luminoase care pot fi văzute pe bulevardul principal, între Spital şi Primărie, şi de la Primărie până la intersecţia Căii Unirii cu strada . Însă, tot ca o noutate, vom pune o plasă mare luminoasă în faţa scenei de pe platoul Casei Culturii”, a subliniat Ion Lungu, primarul Sucevei.
În faza de procedură de achiziţie sunt şi 25 de căsuţe noi destinate comercianţilor care vor veni la Târgul de Crăciun. Dacă vor fi gata la timp, acestea le vor înlocui pe cele vechi uzate şi inestetice. În scopul dotării cu respectivele amenajări  a fost prevăzută licitaţie, suma scoasă la bătaie fiind de 158.000 de lei. În vederea procurării de noi ornamente şi instalaţii luminoase, în acest an de la bugetul local sucevean a fost prevăzută suma de 100.000 de lei.