09 noiembrie 2016

32 de locuri de afişaj electoral
·        Aplicarea afişelor în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor juridice.
·        Locuitorii de pe unele porţiuni de străzi vor fi repartizaţi către alte secţii votare decât cele în care aceştia au votat în mod obişnuit. 
Partidele politice din municipiul Suceava, cu candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie, au la dispoziţie 32 de locuri de afişaj electoral, informează primarul Ion Lungu, menţionând că o formaţiune competitoare poate aplica maxim două afişe.  „Deci este loc pentru toată lumea. Sigur, nu este o situaţie plăcută, dar dacă va fi cazul, Poliţia Locală va interveni şi îi va amenda pe cei care nu respectă legile”, a pus în vedere Ion Lungu, menţionând că interzisă este montarea de materiale electorale pe imobile sau în alte locuri, chiar dacă se obţine acordul proprietarilor. Anterior Ion Lungu a atras atenţia filialelor partidelor să nu-şi comande banere, deoarece montarea respectivelor mijloace de publicitate va fi interzisă pe raza reşedinţei de judeţ.  Toate acestea precizări sunt făcute în condiţiile în care o hotărâre a Consiliului Local prevede că aplicarea afişelor în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor juridice.

De precizat este şi faptul că locuitorii Sucevei de pe unele porţiuni de străzi vor fi repartizaţi către alte secţii votare decât cele în care aceştia şi-au exprimat opţiunile în mod obişnuit. Aceasta deoarece se depăşea numărul de votanţi pe secţie, listele cu noua arondare urmând a fi făcute publice în mass media, dar şi afişate la imobilele care vor găzdui exerciţiul electoral. „Conform legii, nu pot să fie mai mult de 2.000 de cetăţeni arondaţi la o secţie de votare”, precizează Lungu. Astfel, unii dintre locuitorii de pe strada „Ana Ipătescu” vor vota la Şcoala gimnazială nr. 1, iar alţii la Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu”. De asemenea, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” vor fi redistribuiţi sucevenii de la secţia desfiinţată  de pe strada „Cernăuţi. Este vorba despre cei de pe străzile „Mihai Kogălniceanu”, „Bogdan Vodă” şi „Zimbrului”.