17 noiembrie 2016

Teren de fotbal sintetic de 300.000 de euro în Iţcani
·        „Acesta va putea fi folosit de echipa Foresta, dar şi cele de copii şi juniori, care se plâng că nu au unde se antrena şi susţine meciuri amicale”, a declarat primarul Ion Lungu.
·        În 2013, Federaţia Română de Fotbal a interzis ţinerea oricărei competiţii sportive pe stadionul CFR Iţcani, acesta neputând fi omologat.
Primarul Ion Lungu va pune pe masa Consiliului Local un proiect de hotărâre de modernizarea a stadionului din Iţcani. Edilul-şef sucevean spune că a primito adresă de la Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), care, în acest sens, s-a oferit să acorde un sprijin financiar de 150.000 de euro. Banii ar urma să ia calea amenajării unei suprafeţe sintetice de joc, autorităţilor locale revenindu-se sarcina unei coparticipări care se ridică tot la 150.000 de euro. „Avem o solicitare de la Federaţia Română de Fotbal să venim cu o propunere pentru a amenaja un teren sintetic. FRF vine cu o finanţare de 150.000 de euro, iar Primăria va trebui să mai pună încă 150.000 de euro. Vom face acolo un teren sintetic, astfel încât să poată fi folosit pentru echipa Foresta şi de cele de copii şi juniori, care se plâng că nu au unde se antrena şi susţine meciuri amicale”, a declarat ocupantul fotoliului administrativ din Areni.  La începutul anului 2013, Consiliul Local Suceava a aprobat trecerea în proprietatea privată a municipalităţii a bunurilor aferente stadionului Iţcani. Pe acesta din urmă a evoluat, iniţial, echipa de fotbal de ligă secundă Rapid CFR Suceava, actuala Foresta, Primăria manifestăndu-şi, încă de la acea dată,  intenţia de a face lucrări de reparaţii şi repunerea arenei în circuitul sportiv. Atunci, Federaţia Română de Fotbal, printr-o adresă, a interzis ţinerea oricărei competiţii sportive pe stadionul CFR Iţcani, dar şi a antrenamentelor, acesta neputând fi omologat. Terenul de sub stadionul CFR este intabulat pe rolul Primăriei Suceava, printre bunurile preluate în domeniul privat în anul 2013 numărându-se pista de atletism, tribuna, unele construcţii,  racordul electric, racorduri de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi împrejmuirile aferente.