10 noiembrie 2016

Se fură mai puţin
·        În trimestrul al treilea, cele mai multe au fost furturile din locuinţe, respectiv 223, dintre care 26 prin împrietenire cu victima.
·        „Nu s-au înregistrat furturi de case de bani sau din interiorul acestora, din bănci, oficii poştale, case de schimb valutar şi de amanet”, subliniază comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ.  
Infracţiunile contra patrimoniului se înscriu pe trend descendent, face cunoscut comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Astfel, în trimestrul al treilea al anului 2016 s-a înregistrat o reducere cu 351 a faptelor penale de această natură,

în comparaţie cu perioada omoloagă a anului 2105, când consemnate au fost 1.707 sesizări. „Furtul, principalul indicator care are un impact deosebit în rândul comunităţii, indiferent de statutul social al părţii vătămate şi de prejudiciul creat, totalizează 968 fapte, în  scădere cu 254 infracţiuni, comparativ cu perioada iulie-septembrie 2015”,  arată comisarul şef Ionuţ Epureanu. În trimestrul al treilea din 2016, cele mai multe au fost furturile din locuinţe, respectiv 223, dintre care 26 prin împrietenire cu victima.  În 106 cazuri s-au comis furturi din curţi şi anexe gospodăreşti, iar în altele 112 din societăţi comerciale. Din buzunare, genţi şi poşete s-a furat în 54 de cazuri, iar din autovehicule în 66 de situaţii. Sesizate au fost, de asemenea, 4 furturi de componente de autoturisme, precum şi 17 furturi de autovehicule. În 14 cazuri maşinile au fost folosite pentru deplasare, după aceea fiind abandonate. În perioada la care facem referire, hoţii au sustras 30 de animale şi 8 păsări, la toate cele enumerate adăugându-se alte 348 diverse infracţiuni de furt. „Pozitiv este faptul că, în perioada de referinţă, nu s-au înregistrat furturi de case de bani sau din interiorul acestora, din bănci, oficii poştale, case de schimb valutar şi de amanet”, subliniază comisarul şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.