27 noiembrie 2016

Serpentinele o iau la vale
·        Un zid stavilă de 29 de metri lungime, 3,55 de metri înălţime şi de 2,4 metri lăţime va fi construit pe strada „Mihail Kogălniceanu”.
·        Intervenţiile au loc într-o zonă cu „un istoric complicat al mişcărilor de teren”, pe strada vecină, „Mihail Sadoveanu”, fiind amenajate deja mai multe chesoane.

Alunecările din zona Serpentinelor din municipiul Suceava se reactivează. Primarul Ion Lungu spune că, îngrijoraţi, locuitorii din preajmă au solicitat autorităţilor municipale să ia măsuri de stabilizare a terenului.  „Pe Serpentine, avem solicitări de la cetăţenii din zonă să facem un zid de sprijin, pentru că terenul pleacă la vale”, a precizat Lungu. În cauză este o porţiune din strada „Mihail Kogălniceanu”, aflată la intersecţia cu strada „Petru Rareş”, una cu o pantă de 9 la sută, pe care scurgerea apelor de pe partea carosabilă, din balast superficial, nu este asigurată. Potrivit edilului-şef, ca urmare a fenomenului semnalat, se va trece la amenajarea unui zid de sprijin din beton, acesta având o lungime de 29 de metri. Înălţimea zidului pus stavilă va fi de 3,55 de metri, lăţimea de 2,4 metri, iar lucrarea va costa peste 300.000 de lei. Pe strada vecină, „Mihail Sadoveanu”, au fost construite deja mai multe chesoane pentru preluarea apei freatice, expertizele ulteriore relevând că deplasarea pământului a încetat. Conform datelor compartimentului specializat al Primăriei, Strada „Mihail Kogălniceanu” se află într-o zonă cu alunecări vechi şi cu un istoric complicat al mişcărilor de teren. „Terenul din zonă are stabilitatea locală asigurată, în contextul actual, dar apr manifestări de alunecare laterală a străzii. Astfel, din punct de vedere al stabilităţii platformei, pe această stradă se impun lucrări specifice de susţinere şi de consolidare cu terasamente”, subliniază sursa citată.