În trimestrul al treilea
al anului,
Amenzi de peste 50.000 de
lei date de inspectorii sanitari veterinari suceveni
·
Înregistrat nu a fost vreun episod de toxiinfecţie
alimentară la om, în perioada menţionată
DSVSA dirijând înspre incinerare 9,84 de tone de subproduse de origine animală.
În trimestrul al treilea al anului 2016, inspectorii Direcţiei Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au avut 438 de inspecţii, se
arată în raportul de activitate din această perioadă, conform căruia date au
fost 60 de amenzi a căror valoare a însumat 51.200 de lei. Totodată, inspectorii
sanitari-veterinari au arătat 30 de avertismente agenţilor economici surprinşi
în neregulă. Pe latura de monitorizare
şi evaluare periodică, sanitar-veterinarii suceveni au făcut 21 de auditări la
unităţi de procesare a cărnii, dar şi de procesare a laptelui. În cel de al treilea
trimestru al anului în curs au fost evaluate şi încadrate în grupuri de risc 110
de unităţi de procesare-comercializare a
produselor de origine animală şi nonanimală, autorizate din punct de vedere
sanitar-veterinar fiind 12 unităţi pentru vânzare directă şi 147 de unităţi de
vânzare cu amănuntul. De asemenea, lucrătorii DSVSA Suceava au emis 23 de avize
auto şi au autorizat 27 de mijloace pentru transportul alimentelor, dar şi 6
pentru transportul animalelor. Potrivit raportului de activitate, pe parcursul
celor 3 luni în judeţul Suceava nu a fost înregistrat niciun episod de
toxiinfecţie alimentară la om. În scopul asigurării măsurilor de protejare a
sănătăţii animale şi a celei publice în primele trei trimestre ale anului 2016,
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dirijat înspre
incinerare 9,84 de tone de subproduse de
origine animală. În Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa
Alimentelor făcute au fost 36.715 de analize, dintre care 33.009 pentru
diagnosticarea entităţilor morbide la animale, 777 de analize pentru depistarea
reziduurilor în produsele de origine animală şi non-animală, dar şi 2.929 de
analize fizico-chimice şi microbiologice la produse alimentare.