11 noiembrie 2016

În trimestrul al treilea al anului,
Amenzi de peste 50.000 de lei date de inspectorii sanitari veterinari suceveni 
·        Înregistrat nu a fost vreun episod de toxiinfecţie alimentară la om,  în perioada menţionată DSVSA dirijând înspre incinerare 9,84 de tone de subproduse de  origine animală.
În trimestrul al treilea al anului 2016, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au avut 438 de inspecţii, se arată în raportul de activitate din această perioadă, conform căruia date au fost 60 de amenzi a căror valoare a însumat 51.200 de lei. Totodată, inspectorii sanitari-veterinari au arătat 30 de avertismente agenţilor economici surprinşi în neregulă. Pe latura de  monitorizare şi evaluare periodică, sanitar-veterinarii suceveni au făcut 21 de auditări la unităţi de procesare a cărnii, dar şi de procesare a laptelui. În cel de al treilea trimestru al anului în curs au fost evaluate şi încadrate în grupuri de risc 110 de unităţi de procesare-comercializare  a produselor de origine animală şi nonanimală, autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar fiind 12 unităţi pentru vânzare directă şi 147 de unităţi de vânzare cu amănuntul. De asemenea, lucrătorii DSVSA Suceava au emis 23 de avize auto şi au autorizat 27 de mijloace pentru transportul alimentelor, dar şi 6 pentru transportul animalelor. Potrivit raportului de activitate, pe parcursul celor 3 luni în judeţul Suceava nu a fost înregistrat niciun episod de toxiinfecţie alimentară la om. În scopul asigurării măsurilor de protejare a sănătăţii animale şi a celei publice în primele trei trimestre ale anului 2016, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dirijat înspre incinerare 9,84 de tone de subproduse de  origine animală. În Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor făcute au fost 36.715 de analize, dintre care 33.009 pentru diagnosticarea entităţilor morbide la animale, 777 de analize pentru depistarea reziduurilor în produsele de origine animală şi non-animală, dar şi 2.929 de analize fizico-chimice şi microbiologice la produse alimentare.