23 noiembrie 2016

Patinoarul artificial se deschide Ziua Bucovinei
·        Obiectivul a intrat în intervenţii pregătitoare, ieri fiind reparate lămpile pentru iluminarea pistei de gheaţă.
·        Patinoarul se află pe lista CNI pentru lucrări de acoperire, în 2008, cu finanţare din bugetul local fiind reabilitată pista şi montată instalaţia frigorifică pe bază de freoni ecologici. 
Luni se deschide Patinoarul artificial din municipiul Suceava. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care spune că faţă de anii trecuţi, când acesta era pus la dispoziţia amatorilor pe 1 decembrie, de Ziua naţională a României, în 2016 accesul la amenajarea de pe strada „Universităţii” este permis începând de pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei. Lungu susţine că tarifele se menţin la nivelul celor din anul 2015, intrarea pentru copii fiind de 5 lei, iar pentru adulţi de 9 lei. Ascuţirea patinelor este taxată cu 3 lei perechea. De altfel, obiectivul a intrat în intervenţii pregătitoare, ieri fiind reparate lămpile pentru iluminarea pistei de gheaţă. Programul de funcţionare este zilnic, acesta fiind unul prelungit în zilele de weekend. Primarul Ion Lungu a reamintit că municipiul Suceava figurează pe lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea susţinerii financiare a investiţiei de acoperire a Patinoarului artificial. „Am obţinut aprobarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor, condiţie absolut necesară pentru acoperirea Patinoarului, şi sperăm ca acest lucru să se întâmple anul viitor”, a evidenţiat Ion Lungu, primarul de Suceava. 

În septembrie 2014, Primăria municipiului Suceava a înaintat Federaţiei Române de Hochei o scrisoare prin care îşi exprima intenţia de demara lucrări de acoperire cu fonduri europene a Patinoarului artificial. Şeful administraţiei publice locale, Ion Lungu, arăta, la cea dată, că proiectul vizează intervenţii de modernizare care ar permite găzduirea de competiţii de anvergură naţională sau chiar internaţională.  În acelaşi an, cu bani din bugetul local, montată a fost o centrală termică, instalaţia de încălzire în sistem centralizat fiind foarte veche şi nemaidând randament. În 2008, cu 600.000 de lei investiţii a fost reabilitată pista şi înlocuită instalaţia frigorifică pe amoniac cu echipamente noi, pe bază de freoni ecologici. Acoperirea Patinoarului artificial ar putea costa tot 500.000 de lei.