04 aprilie 2015

Primăria Suceava îşi înfiinţează SRL pentru serviciul de  transport agent termic
·        Hotărârea a fost luată pe fondul anunţării iminenţei declanşării procedurii falimentului la actualul operator în insolvenţă Termica.
·        „Nu este nicio problemă, deoarece Bioenergy, care a făcut o investiţie de 80 de milioane de euro în Suceava, fiind tot SRL”, a explicat Ion Lngu, şeful executivului. 
Municipiul Suceava îşi înfiinţează o societate comercială a cărui obiect de activitate este transportul şi distribuirea agentului termic. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat ieri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local. Noua societate va fi una cu răspundere limitată, cu asociat unic, va avea un capital social subscris de  200 de lei şi va fi înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului sub denumirea de Transagent. Proiectul de hotărâre privind constituirea unei firme a Primăriei a fost respins anterior de Consiliul Local, însă pe fondul anunţării iminenţei declanşării procedurii falimentului la actualul operator în insolvenţă Termica, ieri aleşii şi-au dat unanimitate votul pentru această iniţiativă legislativă.
Iniţial noua societate era prevăzută a fi una pe comercială pe acţiuni (SA), cu acţionar unic municipiul Suceava şi un capital social subscris de 90.000 de lei. Primarul Ion Lungu a evidenţiat că, în caz contrar, exista riscul ca viitorii lichidatori ai Termica să conteste o doua societate cu acelaşi obiect de activitate, la care municipiul Suceava este unic acţionar. Pe de altă parte, atragerea unui al doilea acţionar ar fi fost dificilă, în condiţiile în care ACET este operator unic regional pentru servicii de alimentare cu apă, iar societatea de Transport Public Local nu o duce tocmai bine din punct de vedere economico-financiar. „Conform legii, la o societate pe acţiuni trebuie minim doi acţionari. Există posibilitatea ca, într-un interval de 9 luni, cineva să facă o contestaţie, iar această societate a noastră să fie desfiinţată. Ca atare, s-a mers pe ideea să înfiinţăm o societate cu răspundere limitată. Nu este nicio problemă, deoarece Bioenergy, care a făcut o investiţie de 80 de milioane de euro în Suceava, fiind tot SRL”, a explicat şeful executivului sucevean.       

Transagent ar urma să se prezinte la licitaţia pentru delegarea prin concesionare a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, care, în primă etapă, va fi ţinută pe data de 16 aprilie. „Chiar dacă la prima etapă nu vom putea participa, ne vom putea înscrie la cea de a doua, cu ideea să ajungem la negocierea directă”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.  Transagent va fi coordonată de Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA) constituită din 7 reprezentanţi ai asociatului unic şi administrată de Consiliul de Administraţie, format din 5. membri.