06 aprilie 2015

 Primăria Suceava cumpără propriile conducte de la Termica, societatea al cărei unic acţionar este
·        „Statutul de insolvenţă a Termica ne pune într-o situaţie delicată şi anormală, aceea ca, până la urmă, să ne cumpărăm propriile instalaţii”, a reliefat primarul Ion Lungu.
Printr-o hotărâre, Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat ca Primăria să achiziţioneze o serie de bunuri necesare funcţionării sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, acestea fiind, acum, în patrimoniul Termica, societate a autorităţilor locale, aflată în insolvenţă. În principal, este vorba despre conducta care face legătura între centrala de producerea a agentului termic şi magistrala de transport din proprietatea municipiului Suceava. La jumătatea lunii în curs va fi reluată procedura pentru delegarea gestiunii serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energie termice. Astfel, în cazul în care serviciul va fi atribuit unui nou operator, câştigător al competiţiei, „pe lângă bunurile aparţinând domeniului public al municipiului Suceava, sistemul de termoficare trebuie completat cu unele bunuri aflate în patrimoniul Termica, absolut necesare desfăşurării activităţii de către viitorul prestator.

„O parte din instalaţiile din transport şi distribuţie sunt, astăzi, în patrimoniul Termica. Chiar dacă noi suntem acţionarii şi proprietarii societăţii de termoficare, statutul de insolvenţă a Termica ne pune într-o situaţie delicată şi anormală, aceea ca, până la urmă, să ne cumpărăm propriile instalaţii. Se pare că nu există altă soluţie. Este vorba despre conductele dintre centrala veche şi cazanele de apă fierbinte CT2, precum şi de staţia de pompe ”, a reliefat Ion Lungu, primarul Sucevei. Lungu spune că achiziţionarea se va face în urma negocierii cu administratorul judiciar şi administratorul special al Termica, astfel încât instalaţiile aferente transportului, distribuirii şi furnizării să fie disponibile pentru apropiata preluare de către câştigătorul licitaţiei de delegare a serviciului cu pricina.  „Sper să ajungem la un preţ bun pentru municipalitate, cât şi pentru Termica, în situaţia în care aceasta este. Noi ne dorim ca, până la finalizarea licitaţiei, când vom avea un nou operator, acest lucru să fie clarificat”, a explicat Ion Lungu, ocupantul fotoliului de edil-şef din Areni.