03 aprilie 2015

 Primarul Lungu a dat cu măturoiul în cartierul Obcini
·        Nu este nicio ruşine să punem mâna pe măturoi şi lopată”, a explicat primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ.
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a ieşit ieri la măturat, alături de muncitorii firmei de salubritate Diasil Service.  Iniţiativa edilului se încadrează în campania de înfrumuseţare de primăvară „Toţi pentru curăţenia oraşului”, în acest an primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ dând cu măturoiul în cartierul Obcini, al doilea ca mărime din municipiu. Lungu, însoţit de responsabili ai Primăriei, a fost întâmpinat de către diriguitorii Grupării de asociaţii de proprietari 23+27, Neculai Mătăsaru şi Laurenţiu Rotaru. De altfel, mâna pe mături au pus şi subordonaţii celor doi, iar alături de primarul Sucevei a venit şi 28 de elevi, cu diriginta lor,  dintr-o clasă a VIII-a de la Şcoala Generală „Ion Creangă”, din cartier. 
Edilul şef spune că a ales să măture în Obcini, deoarece apreciază activitatea asociaţiilor de proprietari din acest cartier, precum şi a conducerilor acestora, „care îşi fac datoria şi se implică”, având în dotare mijloace şi mobilizând oamenii la efectuarea şi întreţinerea curăţeniei în jurul blocurilor. „Avem echipe de lucru în toate zonele, inclusiv în cartierele >, Burdujeni şi Centru. Ne dorim ca, săptămâna viitoare, să facem o ultimă trecere prin toate cartierele, să facem curăţenie, în special în prejma unităţilor de cult, unde va fi reparat şi iluminatul public, astfel încât să fie create toate condiţiile pentru noaptea Învierii”, a subliniat ocupantul fotoliului din Areni. Pe acest fond, primarul Sucevei a  spune că, în ciuda perioadei de austeritate care se prelungeşte, din 2016 municipalitatea va relua concursul cu premii din bugetul local, astfel încât să fie stimulată competiţia între asociaţii, iar oraşul să arate cât mai bine. Şeful executivului municipal a precizat că nu este în campanie electorală, ci a intenţionat să dea un bun exemplu, accentuând că Primăria are obligaţia de face curăţenie în municipiu, iar cetăţenii sunt obligaţi măcar să o păstreze. „Adversarii politici şi cârcotaşii interpretează că  este vorba de populism, însă în ultimii 11 ani m-am implicat în campania de curăţenie pentru a da exemplu de spirit civic. Nu este nicio ruşine să punem mâna pe măturoi şi lopată”, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, adăugând că pe esplanada Casei Culturii au fost amplasate ornamentele pentru Sărbătorile pascale, pregătirea urmând a se încheia până la finele săptămânii.