Inspectorii sanitar-veterinari se
pregătesc deja pentru controalele de 1 Mai
·
Până
pe 13 aprilie, echipe de control încă mai aplică planul de verificări dedicat
Sărbătorilor pascale.
Cu ocazia Sărbătorilor pascale, pentru siguranţa
sanitar-veterinară a populaţiei şi eliminarea factorilor de risc, în cadrul
Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a fost
aprobat şi aplicat un plan de măsuri de supraveghere şi control privind modul
de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor specifice,
precizează directorul executiv, Laurenţiu Postolache. Astfel, până pe 13
aprilie 2015, DSVSA stabilit a fost un program de lucru în care au fost
antrenate echipe de control constituite din inspectori de specialitate numiţi
prin decizie emisă de către şeful DSVSA Suceava. Programul a asigurat, în
această perioadă, permanenţa la nivelul
instituţiei, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. „Urmează etapa a doua, care vizează
intervalul 23-30 aprilie 2015, când se
vor efectua controale în unităţile de alimentaţie publică, de tip restaurant,
fast-food, cantină, laboratoare cofetărie, patiserie, pensiune turistică,
tabere de copii, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţi de
alimentaţie publică cu caracter sezonier şi alte unităţi de alimentaţie
publică, în care se prepară, se servesc şi se comercializează alimente specifice
perioadei 1 Mai”, a declarata Laurenţiu Postolache.