18 septembrie 2013

Sucevenii au asigurată apa caldă până la finele lui octombrie
·        Se contează pe creşterea  ritmului plăţilor făcute de populaţie, mai ales că până pe 10 octombrie, către E.on Gaz trebuie achitată o rată de 1,5 milioane de lei.
·        Încălzirea locuinţelor cu CAF pe gaze naturale, este o variantă de rezervă, până la darea în folosinţă a noii centrale în a Bioenergy.
Sucevenii vor avea apă caldă, atât în luna septembrie, cât şi în octombrie, a dat asigurări primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Edilul şef precizează că atât municipalitatea, cât şi societatea de termoficare, au făcut  eforturi să achite facturile către E.on, însă mai rămâne ca şi consumatorii casnici să se  ralieze  acestor demersuri.  „Nu vor fi probleme cu apa caldă nici în luna septembrie, ci în octombrie, municipalitatea şi Termica făcând eforturi în acest sens. Sigur, rămâne ca şi populaţia să ni se alături, să adunăm cât mai mulţi bani, în aşa fel încât să nu fie probleme”, reliefează Lungu. Edilul şef spune că, în acelaşi timp, a avut discuţii cu conducerea firmei  de termoficare din Lunca Sucevei în vederea concretizării  strategiei de încălzire în sezonul rece 2013-2014. Şeful executivului local susţine că producerea agentului termic pentru încălzire în centrala pe hidrocarburi, respectiv în CAF pe gaze naturale, este o variantă de rezervă, până la darea în folosinţă  a noii centrale în cogenerare de înaltă eficienţă a Bioenergy. „Conform angajamentelor asumate în scris de către cei de la Bioenergy, în noiembrie va fi pusă în funcţiune noua centrală. Însă, este nevoie să ne luăm unele măsuri de siguranţă, în perioada în care se vor face probele tehnologice la instalaţii şi se vor atinge parametrii normali de funcţionare”, a evidenţiat şeful administraţiei locale, Ion Lungu.
Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, susţine că încasările de la populaţie se menţin la cote nesatisfăcătoare, de la asociaţiile de proprietari adunându-se doar circa 30.000 de lei pe zi. Ovidiu Dumitrescu subliniază că se contează pe creşterea  ritmului plăţilor, mai ales că  o altă rată către E.on Gaz, în valoare de 1,5 milioane de lei, trebuie achitată până cel târziu pe 10 octombrie.