03 septembrie 2013

Primarul Lungu, ameninţat de către un activist al unei asociaţii pentru protecţia maidanezilor
·        Acesta s-a arătat indignat că, în reşedinţa de judeţ, animalele hoinare nu sunt lăsate să-şi ducă veacul printre blocuri şi pe străzi.
·        „Am văzut cu toţii ce drame se pot întâmpla, iar atunci când acestea au loc, nu cred că răspund cei de la asociaţiile pentru protecţia animalelor”, a spus Lungu, adăugând că „cetele de căÂinii sunt foarte periculoase”

Câinii fără stăpân nu vor mai fi lăsaţi, sub nicio formă să hoinărească pe străzile Sucevei, a declarat ieri, primarul Ion Lungu. Şeful municipalităţii sucevene pune că va continua campania de ridicare, adăpostire şi îngrijire a acestora în spaţiile special amenajate în Lunca Sucevei, chiar dacă a fost „ameninţat” de către un activist al asociaţiilor pentru protecţia animalelor. Acesta şi-a exprimat nemulţumirea că, în reşedinţa de judeţ, animalele vagabonde nu sunt lăsate, în continuare, să-şi ducă veacul printre blocuri şi pe străzi. „Săptămâna trecută, am avut discuţii cu un vicepreşedinte de la nivel naţional, care, cu ghilimele de rigoare, m-a ameninţat, că scoate ordonanţă prezidenţială, astfel încât să nu mai strângem câinii de pe străzi. Însă, eu continui să îmi asum orice risc”, a precizat Lungu. Edilul şef  a ţinut să precizeze că, în urma consultării populaţiei, printr-un chestionar distribuit la asociaţiile de proprietari, autorităţile au decis asupra adunării maidanezilor şi îngrijirii acestora în adăposturi construite pe malul râului Suceava. Primarul nu este de acord  nici cu asociaţiile pentru protecţia animalelor care susţin că ridicaţi de printre blocuri nu ar trebui să fie câinii mici şi cei care nu sunt agresivi. „Se pune problema să lăsăm pe străzi câinii mici şi cît şi cei care sunt cuminţi. Însă, cine ne spune cât de mici trebuie să fie cânii mici şi, de asemenea, care sunt câinii buni?, s-a întrebat retoric Lungu. Primarul Sucevei a dat asigurări că acţiunea de prindere şi transportare  a caninelor în noul adăpost continuă, până acum ţarcurile recent amenajate fiind populate cu circa 700 de animale. „Vrem să luăm câinii de pe străzi, pentru că am văzut cu toţii ce drame se pot întâmpla, iar atunci când acestea au loc, nu cred că răspund cei de la asociaţiile pentru protecţia animalelor. Eu cred că trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini, pentru că aceste cete de câini sunt foarte periculoase”, a iterat primarul. Ion Lungu reliefat că în perioada care vine, în perspectiva începerii noului an şcolar, vor fi ridicaţi, cu prioritate, câinii fără stăpân de lângă grădiniţe, şcoli generale şi colegii.