06 aprilie 2012


Ouăle ţărăneşti, comercializate doar în urma examenului ovoscopic 
·        Ouăle cu coaja crăpată sau lovită vor fi confiscate, distruse sau dirijate pentru valorificare în scopuri tehnice
În preajma Sărbătorilor pascale, lucrătorii specializaţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava acţionează pentru identificarea şi monitorizarea tuturor producătorilor şi comercianţilor care valorifică ouă pentru consum uman, a fermelor producătoare şi centrelor de ambalare, informează directorul executiv dr. Petrea Dulgheru. Şeful DSVSA atrage atenţia că transportarea ouălor trebuie  să aibă loc doar cu mijloace auto autorizate sanitar-veterinar, depozitarea şi comercializarea fiind interzisă în spaţii improvizate, în care nu este asigurată temperatura şi starea de igienă corespunzătoare. În această perioadă, personalul veterinar din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor vor proceda la examinarea ovoscopică a ouălor valorificate de către producătorii particulari şi vor controla modului în care sunt îndeplinite condiţiile de desfacere a acestora în pieţele agro-alimentare. „Este interzisă vânzarea ouălor care nu provin din centre de ambalare autorizate în conformitate cu prevederile Regulamentului comunităţii europene cu privire la standardele de comercializare aplicabile ouălor”, pune în vedere şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. Dr. Petrea Dulgheru evidenţaiză că nu au ce căuta la vânzare ouăle cu coaja crăpată sau lovită, acestea urmând a fi retrase de pe piaţă, confiscate, distruse sau dirijate pentru valorificare în scopuri tehnice.