27 aprilie 2012


Centrul de zi „Sfânta Vineri” vrea să angajeze  8 şomeri 
·        În urma prelungirii contractului cu Primăria, loc de muncă ar putea avea câte coordonator de centru, psiho-pedagog, asistent social, administrator, educator, un medic specialist, precum şi doi asistenţi medicali
Consilierii locali suceveni şi-au dat votul pentru prelungirea contractului  pentru acordare de servicii sociale  semnat de executiv cu Asociaţia „Lumină lină” de pe lângă Parohia „Sfânta Vineri” Suceava. Obiectul contractului îl constituie asigurarea finanţării Centrului social de zi „Sfânta Vineri”, înfiinţat  în cadrul Programului Phare, Schema de servicii sociale, cu fonduri nerambursabile de circa 120.000 de euro.            
Un grup ţintă îl  reprezintă până la 30 de copii care provin din familii monoparentale  sau dintre cele aflate în situaţii de risc şi care nu au posibilităţi pentru asigurarea hranei, educaţiei şi asistenţei medicale.  De asemenea, vizaţi sunt şi bătrânii bolnavi aflaţi în situaţie de dependenţă, fără sprijin, care au nevoie de consultaţii în cabinete medicale ori de tratamente la domiciliu. 
În urma contractului care va fi semnat cu Primăria, Asociaţia „Lumină Lină” îşi propune să angajeze, pentru Centrul social de zi „Sfânta Vineri”, din rândul şomerilor, 8 persoane calificate, respectiv câte un coordonator de centru, psiho-pedagog, asistent social, administrator, educator, un medic specialist, precum şi doi asistenţi medicali.
Contractul de acordare a serviciilor sociale  a fost semnat, prima dată pe 29 aprilie 2005, iar la începutul acestui an a fost prelungit, printr-un act adiţional, până la sfârşitul lunii în curs.