26 aprilie 2012


De vineri,
Termica nu mai livrează agent termic pentru încălzirea apartamentelor  
·        Startul programului de încălzire a locuinţelor a fost dat pe 15 octombrie 2011, sucevenii plătind facturi la căldură mai mult de 7 luni
De mâine, sucevenii nu vor mai avea parte de căldură în sistem centralizat. Anunţul este făcut de şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, care a precizat că, de comun acord cu conducerea Termica, s-a decis sistarea livrării energie termice pentru încălzire. Aceasta după ce expiră şi informarea de cod galben de miercuri, temperaturile nocturne fiind încă destul de coborâte. Lungu a precizat că proprietarii care nu vor căldură îşi pot închide gigacalorimetrele de branşament. „Având în vedere codul galben şi  temperaturile de sub 10 grade Celsius de pe timpul nopţii, am decis, împreună, să mai furnizăm căldură inclusiv joi seară, de vineri dimineaţă urmând a fi suspendată încălzirea în municipiul Suceava. Cei care nu vor să mai folosească instalaţiile de încălzire au şi varianta întreruperii de la gigacalorimetrul de bloc”,  a declarat primarul Ion Lungu. 
Conform legislaţiei în vigoare, încălzirea în sistem centralizat încetează după ce timp de 3 zile consecutiv, la ora 6.00 dimineaţa, temperatura atmosferică este mai mare de 10 grade Celsius. Termica a dat startul programului de încălzire a locuinţelor pe 15 octombrie 2011, sucevenii plătind facturi la căldură peste 7 luni.  Preţul energiei termice  a fost cel din iarna 2010-2011, populaţia plătind efectiv un tarif de referinţă de aproximativ 185 de lei pe gicalacalorie, adică unul la jumătatea costurilor de la Termica. În intervalul noiembrie 2011-martie 2012, consumatorii vulnerabili, care au utilizat pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat, au beneficiat de ajutor lunar de la bugetul de stat. Aceasta în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie a fost de până la 786 lei, în cazul familiilor, şi de sub 1.082 lei, în cel al persoanei singure.