01 aprilie 2012


Inspectorii sanitari veterinari suceveni trec la supravegherea pre-pascală  
·        Scopul campaniei constă în prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, în perioada Paştelui consumul de alimente de origine animală  crescând în mod considerabil
În prejma Sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava declanşează seria măsurilor de supraveghere şi control pe linie de procesare, depozitare, comercializare şi transportare a produselor de origine animală sau non-animală, precum şi cele referitoare la abatorizarea şi mişcarea animalelor. „În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor pascale, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, se vor intensifica acţiunile de supraveghere sanitar-veterinară. Ca urmare, se vor lua  unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte produse sau alimente de origine animală”, declară  directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru  Astfel, în baza unui program care include pe toţi medicii veterinari, verificat va fi modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, orice încălcare a prevederilor legislaţiei de profil urmând a fi sancţionată. Totodată, în perioada 1-13 aprilie, la sediile DSVSA şi circumscripţiilor sanitar-veterinare, va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, consumatorii putând sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare. „Primăriile sunt obligate să acorde sprijin pe linia respectării legislaţiei sanitar-veterinare. În vederea desfăşurării corespunzătoare a acestor acţiuni, autorităţile locale trebuie să cunoască şi să ia măsuri de evitare a riscurilor pe care tăierea animalelor în spaţii neaprobate şi fără supraveghere specializată îl constituie pentru sănătatea publică”, explică dr. Petrea Dulgheru.