05 ianuarie 2012

De Sărbători,
Suceava a bătut Valea Prahovei la gradul de ocupare cu turişti
·        Proiectele Crăciun în Bucovina, Paşte în Bucovina şi Pelerin în Bucovina au fost brand-uri care au funcţionat ca un magnet şi au atras turişti pentru judeţul Suceava”,  consideră şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur
Judeţul Suceava se situează în vârful topului regiunilor turistice, la finele lui 2011 şi începutul noului an reuşind să depăşească ca grad de ocupare a unităţilor de cazare Valea Prahovei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.      
„Avem bucuria să anunţăm că gradul de ocupare cu turişti a fost mai mult decât mulţumitor. Am devenit o regiune în top, în momentul de faţă, judeţul Suceava depăşind Valea Prahovei”, a declarat şeful executivului judeţean. Flutur susţine că, dacă la Crăciunul din 2009, gradul de ocupare a unităţilor de cazare a fost de 60%, în 2010 acesta a crescut la 73%, pentru ca, în 2011, să ajungă la 92%.   În ceea ce priveşte Revelionul, preşedintele Consiliul Judeţean spune că facilităţile de cazare judeţene au fost ocupate în proporţie de 85% în anul 2009, gradul de ocupare crescând la  92% în 2010 şi atingând 98% în anul 2011. Gheorghe Flutur a subliniat că datele i-au parvenit de la Direcţia Judeţeană de Statistică, acestea relevând că numărul de turişti din judeţul Suceava a sporit în mod continuu, o creştere sesizabilă înregistrându-se şi la durata media de şedere.  Astfel, dacă în urmă cu 2 ani turiştii poposeau pe meleagurile sucevene în medie 2 zile, la recentele Sărbători vizitatorii au rămas în judeţ în jur de 2,7 zile. „Aceasta înseamnă că a crescut interesul pentru Suceava. Proiectele Crăciun în Bucovina, Paşte în Bucovina şi Pelerin în Bucovina au fost brand-uri care au funcţionat ca un magnet şi au atras turişti pentru judeţul Suceava”,  a reliefat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, mulţumind administraţiilor locale, asociaţiilor de turism, bisericilor, mănăstirilor şi celorlalte obiective turistice vizitate.