Pericol de epidemie de rabie!
A doua vulpe turbată, descoperită pe raza municipiului Suceava
· Contactul cu câinii şi pisicile fără stăpân, cu alte animale domestice, dar şi cu oamenii, „ar putea avea urmări deosebit de grave în transmiterea infecţiei cu virusul rabiei”, avertizează şeful DSVSA, Petre Dulgheru
Petrea Dulgheru accentuează că acelaşi lucru este valabil şi în cazul animalelor sălbatice care pot proveni din zona silvatică din preajma municipiului Suceava. Măsura de precauţie este menită să prevină contactul sălbăticiunilor cu câinii şi pisicile fără stăpân, cu alte animale domestice, dar şi cu oamenii, „fapt care ar putea avea urmări deosebit de grave în transmiterea infecţiei cu virusul rabiei”. Reamintim că pe 29 decembrie 2011, o vulpe care se plimba pin Suceava a fost capturată pe Aleea Zorilor. Animalul, ţinut într-o cuşcă, a sucombat pe 2 ianuarie 2012, analizele relevând că acesta a fost bolnav de rabie.
Prezenţa vulpilor turbate în Suceava este un fenomen deosebit de periculos. Pe străzile municipiului reşedinţă îşi duc veacul aproape 1500 de câini şi pisici fără stăpân, contactul acestora cu vulpile infestate putând duce la izbucnirea unei epidemii de rabie.